Vučević danas u Luci Novi Sad, neizvesna sudbina Milovančeva u SNS

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za 021.rs da će danas, 22. avgusta imati razgovore sa novom upravom Luke Novi Sad kako bi se popravila poremećena atmosfera nakon nedavne smene direktora Aleksandra Milovančeva, takođe člana SNS.
Vučević danas u Luci Novi Sad, neizvesna sudbina Milovančeva u SNS
Foto: 021.rs

U izjavi za portal 021 Vučević nije precizirao šta je SNS odlučio nakon razgovora o slučaju Milovančeve moguće zloupotrebe direktorske pozicije, odnosno nije precizirao da li je doneta odluka o kazni, već je samo rekao da će se sve videti po imenima na stranačkim listama za izbore koji slede.

"Vrlo brzo ćete videti koje su nam izborne liste i to će najjasnije govoriti kakvi su zaključci stranke. To će pokazati da li se na nekoga može računati, i tu ne govorim samo o Milovančevu, nego i o meni i svima u SNS. Razgovarali smo i mogu samo da ponovim da ja nikad ne bih uradio tako nešto da sam bio u njegovoj poziciji", naveo Vučević za 021.rs.

Podsetimo da se početkom jula u medijima pojavila informacija da je smenjeni direktor Luke Novi Sad Milovančev zloupotrebio položaj i sebi i saradnicima isplatio milione dinara. On je navodno sebi i najbližoj saradnici za tri meseca utrostručio platu, pa je za maj primio 1,6 miliona dinara, dok istovremeno za Luku Novi Sad nije plaćeno ukupno 24 miliona dinara poreza za imovinu (18 miliona za prošlu i šest miliona dinara za ovu godinu). Sve ukupno, podaci o isplatama plata i porezima doveli su do toga da je smenjeni Milovančev doveo u zabludu kupca Luke oko stvarne vrednosti firme za čak 1,8 miliona evra.    

Luka Novi Sad je u maju prodata "P&O Port Dubai" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata po početnoj ceni od 7,99 miliona evra. Reč je o preduzeću koje posluje u sastavu kompanije "DP Vorld" (DP World), trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

  • Rad Zajeb

    23.08.2019 09:42
    Da se zna
    @Rotkvarija da je znala sačuvala bi trščare i staru kafanu.
    @Rotkvariji na znanje. . .gle čuda. . .Porez na imovinu - koju je Luka isknjižila pre dve godine u korist RDI (Republčke Direkcije za Imovinu) je platilo Ministarstvo privrede, a ne resorno Ministarstvo, a Luka nije ni trebala da ga plati kad je isknjižila imovinu !
    @Rotkvarija da zna Miloš Vučević juče nije bio u Luci !
  • Rotkvarija

    22.08.2019 16:35
    Informacije
    @Rad Zajeba
    Uopšte nisu tačne.
    Kako postoji dug poreza na imovinu, a da to poreska uprava ne zna.
    Izveštaj DRI je bio i u medijima. Za kontrolisane 3 godine nisu sproveli ni jednu nabavku, a po zakonu ni toalet papir ne mogu da nabave bez iste.
    Na ovih 1,8 miliona treba dodati još sudske sporove, tako da će cifra biti mnogooo veća.
    Prodata je u poslednjem trenutku.
    Pogledajte samo godinu proizvodnje na kranovima i biće vam sve jasno.
  • Nikola

    22.08.2019 15:53
    Pljačka
    Koga briga hoće li biti u stranicu više ili ne. Prekršio je zakon i oteo tuđe pare i umesto da se gradonačelnik zalaže za vladavinu prava truća samo o stranci. Briga me za stranku, kada će krivična prijava? Zar nije to način da se poboljša rejting stranke - mislim normalan način?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti