FOTO: "Čistoća" sklonila veliki broj divljih deponija s gradskih ulica, apel građanima da ne prljaju grad

Gradska čistoća uklonila je nekoliko divljih deponija sa gradskih ulica, a na građane apeluju da se ponašaju savestno i da ne narušavaju higijenu u gradu.
"Čistoća" pozvala Novosađane da im pomogne u očuvanju životne sredine i čistoće u gradu. Kako navode, svakodnevno uklanjaju male deponije sa oko 40 lokacija širom grada, što je godišnje blizu 11.000 kubika smeća.
 
"Apelujemo na građane da se uzdrže u odlaganju otpada tamo gde mu nije mesto. Nemojte ostavljati krupni, kabasti otpad, staru sanitarnu opremu ni šut u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad koji možete iznajmiti u našem preduzeću ili sačekati akciju organizovanog postavljanja takvog kontejnera. Takođe, takav otpad možete da odnesete na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan, a prostor gde se istovara pristupačan", poručio je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.
 
U ovom preduzeću pozivaju građane i da kućni otpad odlažu u kontejnere, a ne pored njega, u korpu za sitni otpad ili na javnoj površini.
 
  
  • Marijana

    24.08.2019 14:06
    Smiljana,komentar ok,sve je istina i imate pravo,o tome i govorim,o nekulturi,o bacanju smeca sa sprata onako preko terase bezobrazno i bahato prostacki.A kontejneri i jesu daleko,jer ima!starijih ljudi pa ipak tvrdim da!oni nebacaju gde!stignu smece,to je!stara garda,vaspitana.Hvala za!komentar gdjo Smiljana.
  • @Pera

    24.08.2019 11:05
    Idea na cosku narodnog fronta i balzakove nema svoj, koristi stanarski iza. koji se zbog toga uvek preliva, a posto je podzemni nesto ne moze ni da stane. Koriste ga takodje i preprodavci voca s coska koji ne bi smeli tu ni da postoje, prave svinjac i tu gde prodaju i posle pored kontejnera gde odlazu gajbe (najcesce do pola pune pokvarenog voca jer zbog alavih cena pola i ne prodaju). Moguce je naravno i da mi se prividjaju, jer ne znam kako bi se objasnilo da ih komunalna policija ne vidi kako sede svaki dan na istom mestu i krse komunalne zakone i jos nekoliko drugih propisa.
  • Pera

    24.08.2019 09:46
    Krenimo prvo od trgovina. Posebno malih. Univer ima svoje kontejnere. Prodavnica malo dalje koristi nas. I tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti