FOTO: Manjak kontejnera u delu Adica muči stanare dva stambena naselja

Stanovnici nekoliko zgrada na Adicama požalili su se da imaju manjak kontejnera, a u "Čistoći" navode da je obaveza investitora da obezbedi posude za komunalni otpad.
FOTO: Manjak kontejnera u delu Adica muči stanare dva stambena naselja
Foto: 021.rs

Naime, između ulica Šumske, Viteške i Desanke Maksimović na Adicama proteklih godina dva investitora su sazidala dva stambena bloka sa dvospratnicama u koje se uselilo više stotina građana.

Prvo naselje se zove "Telepska dolina" i čini ga 18 stambenih dvospratnih zgrada koje su sagrađene u nastavku ugla ulica Desanke Maksimović i Viteške. Drugo naselje od osam stambenih zgrada je neposredno pored i nema ime. U pismu stanovnici ovog drugog stambenog bloka koje je stiglo na adresu 021.rs kažu da 1.500 ljudi živi u 52 stambene jedinice, ali da imaju samo pet kontejnera.

"Kontejneri su uvek krcati, a s obzirom da je naselje puno male dece apelovali smo i tražili od nadležnih službi više puta još jednu količinu kontejnera koja će pomiriti potrebe stanara. Pošto naši zahtevi nisu ispunjeni odlučili smo da se ovim putem obratimo 021.rs, u nadi da će nam neko od nadležnih izaći u susret rešavanjem problema koji ugrožava zdravlje naše dece", navodi se u pismu stanara.

U JKP "Čistoća" za 021.rs kažu da je u tom delu Adica izgađen veliki broj stambenih zgrada i da je obaveza investitora tih novoizgrađenih stambenih jedinica da pre useljenja stanari obezbedi posude za komunalni otpad i da prijavi komunalnom preduzeću, kako bi ono preuzelo obavezu pražnjenja.

"Čistoća je još ranije postavila podzemne kontejnere i na Telepu, koji su većeg kapaciteta od posuda za komunalni otpad. Svakako, u planu je da se do kraja godine postavi još kontejnera na ovoj lokaciji, kao i u drugim delovima grada", kažu u ovom gradskom preduzeću za 021.

Podsetimo da je "Čistoća" pre nekoliko dana kupila je 260 novih nadzemnih kontejnera koji će se uskoro naći na ulicama grada, moguće i u ovom delu Adica.

  • Ogorčen stanar

    28.08.2019 20:17
    Pritisak vode
    Pored svih navedenih problema, postoji i problem sa pritiskom vode u cevima, pogotovo u letnjem periodu, na viši spratovima zbog niskog pritiska u periodu od 18h do 24h nema tople vode...
  • /

    28.08.2019 09:49
    /
    @eho
    olovo je izuzetno toksicno.
    utice na ljudsku psihu

    ovoj drzavi je naveci neprijatelj ona sama
  • ?

    27.08.2019 23:46
    ?
    Zar niko ne shvata da podzemni kontejneri nisu dobro rešenje. Dok se komunalni veliki kontejneri ne budu redovno postavljali na sada već dobro poznatim lokacijama davićemo se u smeću. Totalna bezidejnost rukovodstva čistoće. I jedno pitanje za rukovodstvo gde su čuvari kontejnera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.