Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I počinje sa redovnim radom

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I, u blizini Mašinske škole, danas, 10. septembra u 10 časova biće pušten u redovan rad.
Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I počinje sa redovnim radom
Foto: 021.rs
Ovaj semafor je od 6. septembra bio na žutom treptaču. Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster uključiti zeleno svetlo.
 
"Pešački prelaz na ovoj lokaciji, koji je obeležen preko četiri saobraćajne trake, do sada je bio označen samo horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, što nije dovoljno za bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Zbog velike gustine saobraćaja, više saobraćajnih traka po smeru, neposredne blizine javnih ustanova i intenzivnih pešačkih kretanja, postojala je opravdana potreba za bezbednijim i efikasnijim regulisanjem saobraćaja postavljanjem svetlosne signalizacije na ovom pešačkom prelazu", navode u Gradskoj upravi za zemljište i investicije.
 
Postavljeni su i displeji koji će odbrojavati vreme trajanja crvenog i zelenog svetla. Ovaj semafor će raditi u koordinaciji sa semaforom na raskrsnici sa Gagarinovom ulicom, što će omogućiti veći protok saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I, navode u Gradskoj upravi.
 
Postojeće razdelno ostrvo je srušeno i izgrađeno je novo koje se prostire u dužini od 170 metara (od Gagarinove ulice pa sve do budućeg semafora). Uveden je biciklistički prelaz, a za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica postavljene su ploče upozorenja i ploča vodilja.
  • Lela

    10.09.2019 11:33
    Hvala
    Konacno semafor bas na tom mestu.
    Kad vec vozaci ne umeju da stanu i puste pesake koji su vec uveliko napesackom prelazu, nadam se da ce zvanicna signalizacija skrenuti paznju istima da nisu jedini ucesnici u saobracaju
  • Bili Kid

    10.09.2019 01:11
    A posluzenje, prasetina, jagnjetina neka zestina na svecanom otvaranju? Oce li ministarka-inzenjerka Zoka da nam objasni zasto je semafor bas tu? Dajte dovedite neku sendvicarsku brigadu da Matijevic se usreci od prodaje salame.
  • lanceMi

    09.09.2019 17:46
    Bio je i red, cini mi se da vec mesec dana stoji a ne radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti