FOTO, VIDEO: Naknadno u plan ubačena gradnja pet podzemnih garaža na Novom naselju koje idu privatniku

Gradska uprava je dok se plan regulacije Novog naselja nalazio na javnom uvidu, kao prigovor ubacila gradnju pet podzemnih garaža koje će se dati na koncesiju od 40 godina.
FOTO, VIDEO: Naknadno u plan ubačena gradnja pet podzemnih garaža na Novom naselju koje idu privatniku
Foto: 021.rs

Za sada nije izvesno da će ovi predlozi ući u plan izgradnje Novog naselja, jer gradska Komisija za planove tek treba da donese odluku o tome na sednici zatvorenoj za javnost.

Kako se moglo čuti na današnjoj sednici Komisije u Skupštini grada, ove ukopane garaže sa zelenim krovom kapaciteta od 50 do 100 mesta bi se gradile u stambenim blokovima oko nedavno proširenog dela Ulica Bate Brkića, tj. u delu ove ulice od Jovana Dučića do Anđe Ranković. Ovo znači da će građani ovog dela Novog naselja, za razliku o ostalih građana, dobiti više mesta za parkiranje jer će imati podzemne garaže, ali će moći da ih koriste samo oko plate koncesionaru. Naime, Gradska vlast je predvidela da ove garaže budu sagrađene od strane privatnika i date na koncesiju od 40 godina na konkursu koji se planira u narednih šest meseci.

Ipak, ovako ucrtavanje pet garaža u plan u vidu prigovora, a ne kao redovni deo plana koji je bio na javnom uvidu, iznenadilo je i članove Komisije koji su naveli da će ovo možda morati na poseban javni uvid kako bi građani imali šansu da se izjasne. Kako su objasnili, poseban javni uvid će verovatnobiti potreban jer su ubačene krupne stvari koje će uticati na živote mnogih stanovnika, s obzirom da je predviđeno da se garaže grade na javnim površinama, a da se njihovo korišćenje naplaćuje.

S druge strane, više rasprave je bilo oko plana blokova oko ulice Cara Dušana, posebno oko plana da se između ulica Đorđa Magaraševića i Servo Mihalja sagradi osnovna škola.

Građani koji žive u kućama na toj lokaciji su se žalili da od 1963. godine ne mogu da raspolažu sa svojom imovinom, a Grad ne otkupljuje parcele kako bi sagradio školu. Oni su ispričali da je samo jedna parcela otkupljena, nakon što je jedan od komšija preko Ustavnog suda to uspeo da izdejstvuje prošle godine.

Rasprava sa predstavnicima Komisije za planove i Urbanizma je povremeno postajala bučna i žustra, a predsednik Komisije Radonja Dabetić je više puta raspravljao sa građanima i oduzimao im reč.

I o ovim prigovorima građana prigovorima Komisija će odlučivati na sednici zatvorenoj za javnost.  

Dodajmo i da je na sednici razmatran i plan regulacije naselja Karagača u Petrovaradinu, gde je bilo manjih primedbi, uglavnom oko pojedinačnih parcela.

  • Jana

    17.09.2019 21:25
    Uzasss
    Stvarno sramota,Inobacka izgradila brdo zgrada a dvoriste ni jrdno nije uređeno.i sada jos hocete od dvorista da pravite PRIVATAN PARKING....pa na sta ovo lici ,sramota stvarno.Obena decija igralista i parking klasicna za ljude koje tu zive....GDE JE TO STO JE OBECANO.Stvarno sam se razocarala sa PREDLOGOM.
  • bokica

    13.09.2019 10:38
    SMRDIJA
    Da li se mogu saznati prezimena privatnika koji ce dobiti prava na koncesiju od 40 god i iz koje suu stranke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Bl

    12.09.2019 18:41
    ..
    Ahahahah Novo Naselje kao najbolje mesto za zivot u NS trenutno gledaju da sklepaju pa i njima da naplacuju parking traze nacin, uzasnut sam bezobrazluka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti