KCNS najoštrije osuđuje hapšenje novinara portala Index

Kulturni centar Novog Sada najstrože je osudio jučerašnje hapšenje hrvatskog novinara portala Index Gordana Duhačeka.
KCNS najoštrije osuđuje hapšenje novinara portala Index
Foto: 021.rs
Duhaček je jedan od ključnih učesnika i panelista Konferencije o regionalnoj stabilnosti, koja se 30. septembra održava u Novom Sadu.
 
"Izražavamo zabrinutost, zebnju, zgroženost i protest zbog hapšenja i suđenja novinaru portala Indeks Gordana Duhačeka. Vrsni intelektualac, moralna veličina i izvanredni novinar Duhaček, predmet je progona zbog satirične pesme objavljene na tviteru", kažu u KCNS.
 
Kako dodaju, KCNS očekuje da će kod hrvatskih vlasti "prevladati zdrav razum i da će prekinuti progon Duhačeka". "Insistiramo da Duhačeku bude omogućena puna sloboda kretanja i da učestvuje na Konferenciji u Kulturnom centru Novog Sada 30. septembra", navode u ovoj kulturnoj ustanovi.
 
Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je juče zbog satiričnih objava na Tviteru, a tokom dana mu je izrečena i novčana kazna na Prekršajnom sudu u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji. Više o ovom slučaju čitajte u tekstu OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti