Vučević očekuje da građani promene mišljenje oko garaža u Bate Brkića i poslastičarnice u Limanskom parku

Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da građani koji se protive gradnji garaža u Ulici Bate Brkića, poslastičarnici u Limanskom parku i garaži u Kosovskoj, promene svoje mišljenje.
Vučević očekuje da građani promene mišljenje oko garaža u Bate Brkića i poslastičarnice u Limanskom parku
Foto: 021.rs

On je reagujući na primedbe koje su prethodnih nedelja stizale od građana na razne planove, ponovio svoj ranije iznet stav da se u delu peticija krije politički uticaj, dodao da se ne može biti protiv svega što se predlaže i da Novi Sad mora da se razvija.

Vučević je govoreći o Limanskom parku i planu koji je sada na javnom uvidu negirao da se nastavlja uništavanje parka, smanjuje zelenilo i povećava procenat betona, nego već da će biti za 35 odsto više stabala nego sada. On podseća da u mnogim gradovima sveta postoje poslastičarnice u parkovima i dodaje još da podržava predlog da se doda i javni toalet.

"Neće biti ćevabdžinica, buregdžinica, diskoteka ili noćni klub. To će biti mesto gde će mama i tata, baba i deda ili prijatelji koji se nađu, da sednu i popiju kafu i pojedu kolač. Mislim da će da bude WC u okviru objekta, a da smo doneli WC kućicu žalili bi se na to da naružavamo park. Evo sada i javno kažem, podržaću to da se urbanisti pozabave temom javnog toaleta u parku", kaže Vučević.

Govoreći o peticiji više od 300 stanovnika Bate Brkića koji su se pobunili jer je iznenada odlučeno da se u tom delu Novog naselja gradi pet ukopanih garaža, od kojih su četiri predviđene da se daju koncesionaru na 43 godine, gradonačelnik navodi da to nije iznenada ubačeno u planove, već da je to urađeno nakon žalbi građana tog dela grada da nedostaju mesta za parkiranje. On smatra da ovakve peticije teraju potencijalne investitore, ali i da očekuje da se građani predomisle kada porazgovaraju sa predstavnicima lokalne vlasti.

"Neka prvo čuju šta je ideja Grada, da čuju šta je plan pa možda promene mišljenje. Ko god da je dobronameran, ko god tamo živi i ko nije došao zbog dnevne politike, kada čuje kakav je koncept, mislim da će promeniti mišljenje. Mada, sada nisam siguran da će se neko javiti na koncesiju sa ovakvom kampanjom", kaže Vučević.

Gradonačelnik je dodao da se od građana očekuju i predlozi i podsetio da je Grad odustao od ideje da se na Bulevaru patrijarha Pavla sagradi nov Vatrogasni dom uzevši u obzir peticiju u kojoj je traženo da umesto zgrade za vatrogasce na planiranoj lokaciji ostane zelena površina. Sada se očekuje da građani daju svoj predloge gde bi zapravo mogao da bude smešten Centar za vanredne situacije.

Vučević se osvrnuo i na primedbe građana na plan dela Podbare i naveo da je naložio urbanistima da razmotre primedbe građana na gradnju garaže u Kosovskoj ulici, da ona ne bude u visini petosprantice, nego da se ide u podzmne nivoe.

  • neko

    30.09.2019 19:33
    pisanije
    Dok mi ovde pišemo, evo u Bate Brkića sipaju asfalt. Do sutra ujutru će biti beton. Zakasnili smo
  • Milan NS

    30.09.2019 14:09
    Gradonačelniče
    otidi u Mariborski Mestni park i vidi kako izgleda ono što provlačiš kroz svoju demagodiju: "To će biti mesto gde će mama i tata, baba i deda ili prijatelji koji se nađu, da sednu i popiju kafu i pojedu kolač..."
    U kom to parku/kafiću u Novom Sadu sede "mama, tata, baba, deda..." i "jedu kolač"?!
    Samo krimosi i sponzoruše. Svi puše, hladi im se kratki espreso, dogovaraju se kako da uvećaju svoj kapital i gledaju popreko svakog normalnog koji "zaluta" u kafić
  • garaže ili parkinzi

    30.09.2019 12:08
    Nije mi jasno zašto u sklopu zgrada nisu pravljene te suterenske garaže, ako su bile potrebne. A nije mi jasno ni gde idu novci koje investitori plate gradu kad ne obezbede parking za auto uz zgradu koju grade. Zašto grad od ti para ne pravi parkinge ili garaže?. Nije mi jasno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti