Nova zgrada Rektorata do kraja godine

Posle 16 godina od postavljanja betonske strukture, radovi na izgradnji Centralne zgrade Novosadskog univerziteta svečano su počeli danas.

Posle 16 godina od postavljanja betonske strukture, radovi na izgradnji Centralne zgrade Novosadskog univerziteta svečano su počeli danas. Vojvođanski premijer Bojan Pajtić navodi da će nova zgrada Rektorata imati veliki značaj, kako za rukovodstvo Univerziteta, tako i za tehnološki razvoj Pokrajine.

"Ovo jeste jedna od najvažnijih investicija na teritoriji Vojvodine iz razloga što će ovaj objekat omogućiti razvoj Univerziteta, ali ne samo to. U ovoj zgradi biće smešteni centri koji će se baviti fondovima, energetskom efikasnošću, kao i razvojem nauke i inovacija. Zbog toga će novi dom Rektorata imati veliki značaj za celu Pokrajinu, jer se ulaganje u nauku uvek isplati", navodi Pajtić.

Moderna građevina na tri sprata dominiraće univerzitetskim kampusom pre svega zbog svoje zanimljive fasade i razuđene osnove. Projekat potpisuju arhitekti Darko Reba i Igor Maraš, a izvođači radova su Termoinženjering iz Beograda i Inter-kop iz Šapca. Novi objekat Rektorata prostiraće se na 4.300 kvadrata, a očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine. (M.S.)

  • ja

    15.04.2011 11:16
    @Marko - Nepravda
    i ja sam
    nama ne daju licence da radimo u BG, a ovi ih dovlace da rade ovde
    Lepo
  • ja

    15.04.2011 11:14
    par dana kasnije
    svaki dan prolazim tuda, i primetih da od sjajnog otvaranja radova kad su se kao vrteli neki radnici na gradilistu, nema nikog tamo...sve je zatvoreno
  • Aha...

    11.04.2011 21:07
    A Darko Reba je ex kadar DSS, firma Gardi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti