DSS: Privedeni aktivisti koji su planirali performans u Novom Sadu protiv Rame; MUP: Nakon utvrđivanja identiteta svi su pušteni

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da je policija privela omladince te stranke koji su se uputili ka Novom Sadu gde su planirali da održe performans protiv dolaska albanskog premijera Edija Rame u Srbiju.
Po navodima DSS-a, policija je jutros oko 8 časova na naplatnoj rampi na autoputu Beograd - Novi Sad zaustavila dva automobila u kojima su se nalazili stranački aktivisti i oduzela plakat sa natpisom "Rama persona non grata".
 
Predsednik Omladine DSS-a Zdravko Veselinov izjavio je ranije da su mu policajci uzeli ključeve automobila i da im duže od sata ne dozvoljavaju da nastave put ka Novom Sadu.
 
Oglasila se i Novosadska policija, koja je saopštila da su "policajci danas na teritoriji Novog Sada, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, uzeli podatke od više osoba, koje su se nalazile na trasi kretanja stranih delegacija, koju je obezbeđivala policija". 
 
"Napominjemo da su, nakon utvrđivanja identiteta, sve osobe puštene bez policijskog zadržavanja", stoji u saopštenju.
 
Premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, boravili su danas prepodne u Novom Sadu gde su sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarali o ukidanju barijera u prometu roba i usluga između tri zemlje.
  • XyX

    10.10.2019 19:49
    privodjenje radi utvrdjivanja identiteta ?
    zar nisu to mogli da utvrde na licu mesta ?
  • Pićuka

    10.10.2019 18:31
    @Neđo
    Da li znaš znaš zašto se Bosancima imena završavaju ns "o"?
  • .

    10.10.2019 17:41
    @Nedjo
    Ne mora niko da ih odruka. Stefanovic koristi drzavni aparat za prisluskivanje radi ovih zloupotreba protiv vlastitih gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti