FOTO, VIDEO: Aktivisti odbranili dom porodice na Telepu, pretio im kupac stana

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom Novi Sad" odbranili su danas od izvršenja dom samohrane majke sa dvoje dece na Telepu.
 FOTO, VIDEO: Aktivisti odbranili dom porodice na Telepu, pretio im kupac stana
Foto: 021.rs
Deložacija, koja nigde nije bila najavljena, i za koju je majka Ana Risteska, saznala tek juče i to od radnice Centra za socijalni rad, bila je zakazana za danas u podne. Naime, stan koji je bio u vlasništvu firme koja pripada ocu Risteske i bivšem mužu njene sestre i u kom ona sa dvoje dece živi godinama, prodat je u julu bez njenog znanja.
 
U podne na adresi su se pojavili zamenik izvršitelja Vujadina Masnikose, pet policajaca, i jedno vozilo službe Centra za socijalni rad. Unutar dvorišta bilo je prisutno dvadesetak aktivista "Krova nad glavom" koji su zaključali ulaze.
 
Miran Pogačar iz ZA "Krov nad glavom" kazao je za 021 da su oni tu, pre svega da brane samohranu majku sa dvoje dece da ne ostane bez krova nad glavom.
 
"Ovo je već treće izvršenje po redu koje nije najavljeno. Srećom, mi smo saznali i došlo je nas dvadesetak i uspeli smo da odbranimo porodicu. Dalje ne znamo šta će se dešavati", naveo je Pogačar.
 
 
U nekom momentu pored zgrade je, na motoru, prošao i kupac stana, koji je započeo raspravu sa aktivistima. Verbalni sukob uključivao je psovke, ali i pretnje.
 
"Naći ću vas na fakultetu i prebiti", rekao je dvojici momaka koji su letos pretučeni u kampusu. 
 
Kako je rekao Pogačar, kupac je time sigurno referisao na događaj iz kampusa. "On je očigledno došao sa tom činjenicom u glavi, bio je svestan toga i iznosio je razne pretnje."
 
On je dodao da, u vezi sa ovim slučajem, nema novih informacija i da se policija "očigledno trudi da se to sve zaboravi", ali da će oni i dalje nastaviti da podsećaju na to, kako ovaj događaj ne bi prošao bez posledica za počinioce i naručioce.
 
  • Alp STRIKER

    17.10.2019 15:35
    Medo medo
    Čime si ti to kupio axaxa
    Pokrij se ušima pokrao si državu mnogo
    Nelegalne kladionice rade za tebe, pune tvoj kućni budžet... Koliko si državu prevario?
    Voziš motorić a spavaš na milionima
    Sve što imaš legalno su ti deca i ovi silikoni
    Ali.. Ničija nije do zore
    Medo medo
  • Vanja

    14.10.2019 07:07
    Sugestija
    Masnikosa,tom coveku ni jedan zakon nista ne moze,covek se bogati velikom brzinom i nikom nista.
  • RyR

    13.10.2019 12:46
    ne ulazi mi u glavu zasto zivimo u tako siromasnoj drzavi kada su ovde svi pametni i svi znaju sve .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti