Novosadski maraton startuje na Trgu slobode, do 16 časova izmene u saobraćaju

Novosadski maraton, 27. po redu, održava se danas, 13. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.
Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Zmaj Jovinom, Dunavskom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Zorana Đinđića, dr Veljka Petrovića, Jirečekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, 1.300 kaplara, Ulicom Ive Andrića i Bulevarom cara Lazara, gde se maratonci okreću na kružnom toku sa Bulevarom Evrope i vraćaju nazad istom trasom.
 
Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga kaže da se do sada prijavilo više od hiljadu takmičara, među kojima je oko 100 maratonaca iz 17 zemalja regiona, Evrope i sveta.
 
"Start trke podeljen je u dva termina. Prvi termin, od 10 časova, rezervisan je za trkače maratona, štafetnog maratona, kao i učesnike trka na 33,815 i 25,435 kilometara. Ostale, kraće trke, startuju u 11:45 časova", objasnio je Dolga.
 
Pored maratona od 42,195 kilometara, održaće se i propratne trke: štafetni marton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, rekrativno trčanje na 10,548 km, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.
 
Zbog održavanja maratona biće zabranjen saobraćaj od 9:45h do 16 časova u ulicama kojima će trčati maratonci i doći će do promene trasa autobusa, na nekoliko linija. 
  • Mastodont

    14.10.2019 10:03
    @Vlada

    Slažem se da ovo zapravo jeste bitan sportski događaj, za razliku od onog iskompleksiranog iživljavanja na Mišeluku, ali nećemo se pravviti da se maraton ne use*e Limancima u život maksimalno.

    Sa druge strane, treba da budemo srećniji što je situacija bolja nego ovog proleća, kada je kombinacija maratona i uličnih radova blokrala čitave kvartove za pristup stanara, hitne pomoći, vatrogasaca...

    I kad smo već kod toga, koji će ku*ac gradu dva maratona godišnje?
  • Vlada

    13.10.2019 21:54
    #Darko
    "...porediti novi sad sa ovim metropolama u najmanju ruku je neumesno"

    ne razumem zašto?
    Novi Sad je neki prćilovac ili šta?
    Evo uporediću sa Apatinom gde celo mesto izađe na ulice kad je maraton ili Zrenjanin prošle nedelje gde se trči kroz sam centar grada i svi srećni i zadovoljni.
    Darko druže, širina, tolerancija, prihvatanje drugih i drugačijih..
  • Vlada

    13.10.2019 18:01
    @ja
    Da si mrdnuo zadnjicu iz kuće danas, video bi da je maraton minimalno uticao na saobraćaj u gradu. Za početak, svi mostovi su bili prohodni. To se ne može reći kada su trke na Mišeluki, recimo.

    Trčalo se uglavnom po Limanima i jedino što je stvarno bilo blokirano je bio Kej žrtava racije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti