Gruhonjić: Očajni uslovi rada na RTV

Povodom smene rukovostva RTV-a zbog loših rezultata, reagovao je predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenivši da je tačno da ta televizija ima malu gledanost, ali da nije problem u rukovodstvu kuće, već u tome što radi u očajnim uslovima.

Povodom smene rukovostva RTV-a zbog loših rezultata, reagovao je predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenivši da je tačno da ta televizija ima malu gledanost, ali da nije problem u rukovodstvu kuće, već u tome što radi u očajnim uslovima.

Gruhonjić podseća da je zgrada te televizije potpuno uništena u bombardovanju 99. Čisto sumnja da će neko novo rukovodstvo moći da promeni stvari, a odluku o smeni smatra i političkom, jer se bliže izbori.

"I čak da dovedete mađioničara u sadašnjim uslovima vrlo je teško očekivati da može da se takmiči i sa Javnim servisom i sa komercijalnim televizijama. Priča se neće promeniti sve dok država bude tretirala Radioteleviziju Vojvodine kao pastorčad. Nemam nikakve dokaze da iza ovih smena stoji politika, ali sa obzirom na to da je demokratija u Srbiji vrlo krhka, izražavam bojazan da je u pitanju politička predizborna kombinatorika", kaže Gruhonjić za B92.

Novo rukovodstvo će biti imenovano kada se konstituiše novi UO sa šest novih članova čija imena će RRA saopštiti u petak.

  • Boki

    05.08.2011 15:51
    Ih ta nemojte kaz`ti
    Не ради се ту уопште о резултатима рада већ о чистој и 100%-ној АУТОНОМАШКОЈ ПОЛИТИЦИ. Можете да причате шта и колико год хоћете али о томе је реч.Новац сте добили, шта би сте још хтели?! Дрскост и безобразлук!Као Динко Грухоњић(ко је то уопште?)обезбедиће квалитет!Назнаке су већ биле и дуго одсуство телетекста.Само неко ко је глуп или се прави луд ово не може да схвати.Ко је скратио 5-казање једну од квалитетних емисија. Вероватно некоме емисија смета, а зна се и зашто!
  • Duh Vremena

    13.04.2011 15:19
    Ugao iznutra
    RTV Vojvodine je ustanova koja je formirana odcepljenjem od RTS-a pre par godina. RTS je tako sav srećan amputirao jedan deo koji je bio maligan a mi voše svi srećni, oslobodili se tiranina, samo da bi shvatili da smo ostali u g******. Od tada niko prst nije mrdnuo da se nešto promeni jer postoji jedan ogroman politički problem. RTV Vojvodine je jedini javni televizijski servis koji emituje manjinski program u regionu pa cak i šire pa niko od političara neće da se zauzme za rešavanje problema RTV. Manjinske redakcije nemaju nikakvu kontrolu kvaliteta nit program koji oslikava realni položaj manjina u ovom regionu. Program se proizvodi po receptu napisan pre bombardovanja tj. 90. godina koja i dalje oslikava neki ideal bratstva i jedinstva. Urednici manjinskih redakcija su svi politički povezani i angažovani pa u svakom trenutku mogu da izvrše pritisak na bilo koga ko želi neku promenu. To znači da svaki političar ko će se dovatiti metle će u istom trenutku izvršiti političko samoubistvo. To je samo jedna od stvari kako na RTV funkcionišu stvari. Kad bi neko rekao javno da televizija neće nikad dobiti zgradu zbog sramne istorije iz devedesetih i da mora raskinuti sa takvom prošlošću, dotle neće biti promena. Moje mišljenje je da RTV ima ogroman potencijal i dovoljno nekretnina da funcioniše kao fina INFORMATIVNA kuća. To bi trebalo da bude jedina redakcija koja zapošljava ljude. Ostale redakcije bi trebale da se rasformiraju tojest da se svedu na nekoliko organizatora. Kompletna proizvodnja zabavnog, obrazovnog, dokumentarnog i kulturnog programa bez obzira na jezik bi trebalo da stiže iz koprodukcija. A u tim koprodukcijam bi trebali da se zaposle svi ti silni mladi ljudi koji izlaze sa akademija i novinarskih škola, a ne na RTV-u gde su potlačeni od strana matorih i inertnih urednika i šefova. Tu je i problem Studija M koji bi mogao da bude experimentali ogranak RTV-a. Tu mogu da budu uposleni mladi sa idejama i projektima koji bi proizveli program samo za web. Neka to bude studio mladih iz kojih će izrasti nove generacije novinara i tehničara koji neće osetiti čizmu uprave koja je pod palicom beogradskih političara. Na kraju vas podsećam da je ovo ipak vojvođanska medijska kuća a čini mi se da ni voše ne misle dobro o njoj a niko ne neće da mrdne prstom protiv odluka političkih manijaka iz unutrašnjosti.
  • Neko neko ko je daleko

    12.04.2011 23:15
    A Dinko je konkurisao za mesto u upravnom odboru RTV-a!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti