Deca i umetnici slikaju mural posvećen biciklistima u Novom Sadu

Mladi umetnici i umetnice Srednje škole za dizajn "Bogdan Šuput" sutra će početi da slikaju novi mural na Bulevaru patrijarha Pavla, koji će biti tematski - posvećen biciklizmu i biciklistima u gradu.
Kako poručuju iz Novosadske biciklističke inicijative, zajednica koju trenutno čini više od 30.000 biciklista upadljiv je deo identiteta grada, dok je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo. 
 
Ideju za oslikavanje murala kako bi ulica kao javni prostor bila oplemenjena novim umetničkim sadržajem predložila je Novosadska biciklistička inicijativa u saradnji sa Srednjom školom za dizajn "Bogdan Šuput". Aktivnost namenjena mladima od 15 do 30 godina osmišljena je tako da mladi umetnici i umetnice imaju maksimalnu kreativnu slobodu i da ostave sopstveni umetnički pečat u zajednici. 
 
Organizatori su najavili da će iskoristiti lepo vreme, pa se završetak murala očekuje početkom sledeće nedelje. Prva dva dana će na muralu na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Jošefa Atile raditi deca, a preostalo vreme će raditi umetnici.
  • :)

    17.10.2019 01:46
    imali smo jugo mural godinama na zidu u centru, nema razloga da nemamo i bicikl
  • Hattori Hanzo

    16.10.2019 15:22
    Biciklista
    Samo biciklista Novi Sad spašava.. ;)
  • da

    16.10.2019 14:48
    Vreme je za puteve namenjene isključivo biciklistima. Vreme je da se usvoji dogoročni zakonodavni plan kojim se obeshrabruje vožnja automobila u određenim delovima grada u određenim vremenskim intervalima. Ti intervali će vremenom biti veći a delovi grada sve širi. Vreme je za finansijsku pomoć zaposlenima - preko poreskog sistema - koji na posao dolaze bar dva od tri puta na posao biciklima. Vreme je za lokalne male manufakture biciklova koji su sposobni da naprave udobne biciklove za svakodnevni odlazak na posao. Vreme je za ovezbeđivanje biciklova na i oko radnih mesta sa vrlo dobrom zaštitom od vremenskih uslova. Vreme je za dogoročni zakonodavni plan za kažnjavanje krađe biciklova koja bi obuhvatila - proizvodnju novih biciklova kao odrađivanje kazne. Crtanje po zidovima? To ja mogu sam kod kuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti