U petak ponovo protest Saveza za Srbiju protiv režima

Protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan u petak, 18. oktobra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.
U petak ponovo protest Saveza za Srbiju protiv režima
Foto: 021.rs
Na skupu će govoriti nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.
 
Kako saopštavaju iz Saveza za Srbiju, ovonedeljni protest je posvećen "hrabrom radniku fabrike 'Krušik' Aleksandru Obradoviću" koji je uhapšen pod  optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. 
 
"Umesto da u zatvoru budu ministar Stefanović, njegov otac i svi ostali koji su umešani u trgovinu oružjem koje je na kraju završilo kod terorista Islamske države, vladajući režim je uhapsio onog za koga veruje da ih je razotkrio", saopštava SZS. 
 
Protest u petak uveče na platou ispred Srpskog narodnodnog pozorišta je, navodi se u saopštenju, najbolja prilika da građani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju "svevlašću vođe režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica". 
 
Sa protesta će biti ponovo upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za
slobodne i poštene izbore. 
 
Kao što je javnosti već poznato, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na "lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine".
  • CojaNormala

    17.10.2019 08:23
    Samo dok ne zatvarate ulice i setate meni je to ok, ne podrzavam vas ali razumem da vi ne podrzavate vlast i hocete to da kazete javno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti