Sajam saobraćaja počeo na Novosadskoj sajmu

Treći sajam saobraćaja pod nazivom "Traffic solutions expo 2019" počeo je na Novosadskom sajmu.
Sajam saobraćaja počeo na Novosadskoj sajmu
Foto: 021.rs
Osim izlagačkog dela manifestacije, tokom tri sajamska dana, od 16. do 18. oktobra, na programu će biti panel diskusije, okrugli stolovi, tribine i prezentacije, sa ciljem da se što efikasnije povežu predstavnici lokalnih samouprava i privrede, primenom različitih rešenja za unapređenje saobraćaja.
 
Cilj sajma je stvaranje poslovne platforme koja objedinjuje investitore, resorne institucije i organizacije i donosioce odluka da na nacionalnom i lokalnom nivou sa privrednim sektorom, s obzirom na to da oblast putne privrede beleže konstantan rast. 
 
Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić poručio je da u Vojvodini dominira drumski saobraćaj sa 80 odsto u prevozu robe i čak 90 odsto u prevozu putnika, te da je saobraćaj veoma značajan za privlačenje direktnih stranih investicija.
 
"Bitna stavka jeste formiranje cene, odnosno zavisnih troškova, koji u našoj zemlji zbog konkurentnosti i lošije saobraćajne infrastrukture, čine i do 30 odsto. Republička i Pokrajinska vlada unapređuju vodni saobraćaj, prevashodno lučku infrastrukturu, a u toku je i izgradnja brz dvokolosečne pruge između Beograda i Budimpešte. U pokrajini se sprovodi nekoliko IPA prekograničnih projekata, pre svega na Begeju i Tisi u izgradnji prevodnica, kao i sidrišnog pristaništa u Zrenjaninu, a sprovodi se i projekat čiji smo nosilac, a to je izrada tehničke dokumentacije za prugu Subotica - Baja", kazao je Grbić.
 
Izlagači na ovogodišnjem Sajmu saobraćaja su proizvođači, uvoznici i pružaoci različitih usluga iz svih vidova saobraćaja, a u okviru raznih izlagačkih oblasti, poput planova razvoja u saobraćaju, saobraćajnog iznženjeringa, izgradnje i održavanja saobraćajne infrastrukture...
 
Sajam saobraćaja se održava u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, a ulaz za sve posetioce je besplatan. 
  • Симеон

    17.10.2019 11:14
    А См(а)рт сити решења . . .
    Да ли ће град представити и идеје смарт ситија, како ће НС постати модеран зелени град будућности, решен буке, загађења, прегажених, бахатихпаркинга. Непосредно уз сајам је комплекс у Бранка Најића улици, па како се лепо они извлаче ка граду кроз малу раскрсницу са Хаџи Рувимовом, па раскрсница Ј. Веселиновића и И. Бирчанина једна од најпрометнији раскрсница, са НАЈВИШЕ удеса у граду, уз вртић, школу ма сајам хаоса. . . .
  • marrkos

    17.10.2019 08:25
    80% drumski saobraćaj u Vojvodini. Pa kako 80% sad je 100% kad nemamo vise nipruge ni vozova.
  • Ja

    16.10.2019 21:59
    Samo napred
    A gde je prikladnije odrzati ovu manifestaciju nego li u gradu poznatom po fantasticno organizovanom saobracaju. Svi posetioci ce imati priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignucem u sferi regulisanja saobracaja - SEMAFOROM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti