Odbornici potvrdili: Oktobarske nagrade Milanu Muminu i profesoru Iliji Kovačeviću

Odbornici Skupštine grada danas su na svečanoj sednici potvrdili odluke o dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje.
Odbornici potvrdili: Oktobarske nagrade Milanu Muminu i profesoru Iliji Kovačeviću
Foto: 021.rs
Oktobarska nagrada pripala je muzičaru Milanu Muminu i profesoru dr Iliji Kovačeviću sa Fakulteta tehničkih nauka.
 
Kako je obrazloženo, Milan Mumin je nagradu dobio zbog autentičnog muzićkog izražaja koji je doprineo prepoznatljivosti novosadske muzičke scene, dok je za društvenu delatnost profesora Kovačevića navedeno da se sastoji od stvarnih napora za rešavanje konkretnih problema.
 
Novembarsku povelju dobili su doktor Miloš Petrović, nekadašnji direktor Pasterovog zavoda, za dostignuća u oblasti antirabične zaštite i predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Novog Sada Boško Pilipović zbog višedecenijskog volonterskog rada.
 
Jedino su odbornici Srpske radikalne stranke bili uzdržani. Oni su smatrali da je jedan od dobitnika Oktobarske nagrade ili Novembarske povelje trebalo da bude Vasa Pušibrk, legenda fudbalskog kluba Vojvodina, član prve šampionske generacije i predsednik sekcije veterana FK Vojvodina, ali taj predlog nije prošao.
 
Svi dobitnici dobili su i novčane nagrade od 130.000 dinara.
 
Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, a Novembarska povelja povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.
  • :)

    18.10.2019 23:44
    Професоре, одбите ово
    Није битно шта се даје, него ко даје...

    Нису Вам ни до колена....
    Не треба Вам њихова милостиња....
  • Limanac

    18.10.2019 23:38
    Muminu, brate...
    Budi čovek i odbi ovo, narugaj se sns bratiji i bićeš besmrtan, jednom se živi!
  • Toliko

    18.10.2019 22:06
    Nekom će ova nagrada biti priznanje, a nekom kazna do kraja života.
    Pokazaće se.
    Profesoru, naravno, čestitam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.