CRTA: Tužilaštvo i Agencija da pokrenu postupak protiv Mirovića, priznao krivično delo

Organizacija Crta pozvala je nadležno tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno reaguju i pokrenu postupke protiv predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, koji je u izjavi televiziji N1 "priznao da je počinio krivično delo zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe".
CRTA: Tužilaštvo i Agencija da pokrenu postupak protiv Mirovića, priznao krivično delo
Foto: 021.rs
Mirović je, na pitanje zašto su vozač i službeno vozilo Pokrajine bili u Lučanima na dan lokalnih izbora sredinom decembra prošle godine, rekao da su vozač i vozilo bili prisutni po njegovom ličnom nalogu. 
 
"Čuo sam da Đilas deli ogroman novac, ovaj novac 623 miliona evra koji je od 2004. uzeo od građana Srbije. Radi ilustracije, budžet Novog Sada je 250 miliona evra. Pa sam onda poslao vozača da proveri da li je to tačno, na sreću, ispostavilo se da nije tačno", izjavio je Mirović, podseća Crta.
 
Mirović je, dodaju u Crti, svojom izjavom zaboravio da nije pozvan ni nadležan da resursima Pokrajinske vlade i o trošku građana Vojvodine i Srbije proverava glasine o političkim protivnicima.
 
"Rugajući se činjenici da su na izborima u Lučanima uočene mnogobrojne nepravilnosti, gospodin Mirović se praktično ruga javnosti i zakonima. Ako institucije ne budu sankcionisale takvo ponašanje visokog državnog funkcionera, biće to dokaz odsustva vladavine prava", kaže Raša Nedeljkov, programski direktor Crte.
 
Nakon izbora u Lučanima, Crta je podnela krivične prijave protiv odgovornih lica u 16 javnih preduzeća i ustanova za čija vozila su članovi Crte utvrdili da su bila prisutni u Lučanima tokom izbornog dana. 
 
"Poslednju u nizu krivičnih prijava podneli smo pre nekoliko dana protiv NN lica u Izvršnom veću AP Vojvodine, a gospodin Mirović je svojim javnim priznanjem olakšao posao tužilaštvu, odredivši sebe kao lice koje mora da bude krivično gonjeno", navode u Crti.
  • milutin grozni

    19.10.2019 09:07
    da nije ...
    Osnovna škola "Sloba Milošević-crnogorac"?
  • E

    19.10.2019 07:15
    @bingo021


    Jes monolitno, sipak. U strahu ste jedni od drugih i kolektivno od prvorodjenog.
    A sto se pomentih frajcija tice, glumite jedinstvo a jedni drugima bi oci povadili. Mirujete jer ste podelili interesne sfere.
  • Kaćanka

    19.10.2019 06:49
    Govnjiva motka
    Aman ljudi sta je ovo, nemojte vise pisati o tim milionima, pa ja nekad nemam za bus.... ne znam kako struju da platim....O, hoce li sloboda umeti da peva....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti