Počela izgradnja novog obdaništa na Klisi

Počeli su radovi na izgradnji novog obdaništa na Klisi u Orahovoj ulici, na raskrsnici sa Ulicom Rade Smiljanova.
Planirani kapacitet vrtića je oko 250-300 dece, a u njemu će biti četiri jaslene grupe za decu od jedne do tri godine i osam grupa dece od tri do šest godina.
 
"Juče smo odlukom o rebalansu izdvojili dodatna sredstva za projektovanje još tri nova obdaništa - na Sajlovu, Adicama i Veterniku, a u toku su radovi na proširenju vrtića u Budisavi, Kaću, Rumenki i Ledincima. Takođe, projektuje se i obdanište na Jugovićevu gde se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti. Verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci smanjiti listu čekanja za oko 600 dece, a onda se približavamo broju od 17.000 upisane dece u 'Radosno detinjstvo', dok uz to subvencionišemo boravak 3.000 dece u privatnim vrtićima", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Kako je naveo, vrednost izgradnje objekta je 320 miliona dinara, uz dodatnih osam miliona dinara za projektovanje i deset miliona dinara za opremanje, a finansirano je iz budžeta Grada.
 
Izvođači radova su: "Intek", "Enerdži Pro", "Bak" i "Neo inženjering". Predviđeni rok za završetak radova je godinu dana.
  • komšija

    23.10.2019 18:02
    vrtić
    pametan čovek tu nebi pravio vrtić da li pojedinci znaju koliko su tu uzane ulice i kakav problem će imati stanovnici tih ulica vrtić je trebalo da se pravi na mestu pumpe enol ali nekome to nije odgovaralo
  • MILMAR

    22.10.2019 11:42
    ...za darka...
    ...samo da bude upucen, lokacija gde su poceli radovi za vrtic, nalazi se na stotinak metara od centra Klise, i oko 200 metara od osnovne skole...samo radi istinitosti informacije i ta lokacija je predvidjena pre 2-3 decenije planskim dokumentom....pozz
  • Darko

    22.10.2019 08:15
    Koliko vidim sa slike bas je atraktivna lokacija uz autoput. Kao sto je plan da se gradi stadion u poljima posle Novog Naselja, kvantas da izmeste...a atraktivne lokacije cuvaju za mafijaske investitore.
    Treba da se gradi vrtic na Klisi, ali mslim da je mogla da se odabere bolja lokacija od ove na samom kraju grada u njivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.