Demanti LSV-a na tekst o izdvajanju novca za spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45"

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na osnovu člana 47. Zakona o javnom informisanju zatražio od 021.rs da se objavi odgovor i ispravku na tekst objavljen u ponedeljak, 21. oktobra ove godine koji se odnosi na odluku Skupštine grada da se iz budžeta grada plati podizanje spomenika "Nevinim žrtvama 1944/45".
Demanti LSV-a na tekst o izdvajanju novca za spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45"
Foto: 021.rs

U dopisu LSV u kojim se raguje na tekst "Na 75 godina od oslobođenja Novog Sada od fašizma izdvaja se novac za sporan spomenik "Nevinim žrtvama 1944/45" se navodi:

"Na sednici održanoj 29.08.2018. godine, kada je na dnevnom redu bila tačka o postavljanju spomen ploče "Nevinim žrtvama 1944-45. godine", odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada jasno i nedvosmisleno je bila protiv ove odluke. Pre glasanja na sednici je predsednica odborničke grupe jasno obrazložila zbog čega smo protiv, zbog čega se ta odluka kosi sa našim ideološkim principima i antifašističkim opredeljenjem i aktivnostima. Na istoj sednici je, i pored jasnog protivljenja odbornika LSV, ta odluka usvojena jer je za odluku postojala potrebna većina drugih odbornika u skupštini.  

Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada je na sednici održanoj 18.10.2019. glasala "za" po tačkama dnevnog reda rebalans budžeta i "Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2019. godinu" iz čijeg je konteksta autor teksta izvukao tendencioznu tezu da je glasajući za rebalans budžeta i za ovu odluku LSV glasala za postavljanje ove sporne spomen ploče.

Autor teksta ne navodi ove činjenice, kao ni činjenice za koje je to tačke glasala odbornička grupa LSV na sednici održanoj pre nekoliko dana, odnosno 18.10.2019. godine. Autor tendencioznog i neistinitog teksta ne navodi ni činjenice da se ovim rebalansom i ovom odlukom o izmenama odluke o građevinskom zemljištu opredeljuju sredstva u iznosu od 5 milijardi i 789 miliona dinara od kojih najveći deo ide u infrastrukturna i komunalna opremanja, kulturu i druge neophodne i nesporne gradske kapitalne investicije, od kojih izdvajamo samo nekoliko: nastavak uvođenja kanalizacione mreže u više stotina domaćinstava naselja Rumenka, Veternik i drugih, uvođenje vodovodne mreže u naselje Sajlovo, početak radova na uvođenju vodovodne mreže u naselje Bocke, radove na dreniranju izvorišta vode koji će obezbeđivati veći dotok vode na preradu, nastavak investiranja u radove na pristupnicama Žeželjevom mostu, finansiranje radova Naučno tehnološkog parka, atletske dvorane i stadiona sa infrastrukturom, nastavkom investicija u projekat Novi Sad evropska prestonica kulture 2021. i u mnoga druga neophodna i važna finansiranja po naš grad.

U okviru ove odluke izdvojena su i sredstva u procentu manjem od 0,008% za spomen obeležja u okviru kojih je i sporna tabla za čije postavljanje je već doneta odluka na sednici pre više od godinu dana i na kojoj su odbornici LSV bili jasno protiv njenog postavljanja."

  • Perikle

    07.10.2022 15:09
    Ukrali ste milione, lažna opozicija-komunalna koalicija. Dao sam vam glas na prošlim izborima i više nikada. Bando pokvarena.
  • Darja

    22.10.2019 17:09
    Ma dajte, od prve nisam poverovala, zna se ko se jedini bori za prava manjina..
  • Darko

    22.10.2019 15:25
    Demanti
    Jasan odgovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti