Novi Sad svečanim programom obeležava 75 godina od oslobođenja od fašizma

Novi Sad danas obeležava 75 godina od oslobođenja od fašizma u sećanje na 23. oktobar 1944. godine kada su u Novi Sad ušle jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.
Tim povodom danas će predstavnici Grada, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada u 9 časova položiti vence na Spomen groblju na Rumenačkom putu, a u 9:30 časova na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.
 
Ovogodišnjim dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje, u 12 časova u Gradskoj kući biće uručena ova gradska priznanja. Profesor dr Ilija Kovačević i umetnik i muzičar Milan Mumin dobitnici su ovogodišnje Oktobarske nagrade, dok je Novembarska povelja pripala rezervnom pukovniku Bošku Pilipoviću i veterinaru, rabiologu i naučniku dr Milošu Petroviću.
 
Takođe, novosadski SUBNOR u 14 časova organizuje Svečanu akademiju u Domu vojske na Beogradskom keju 9.
 
Istim povodom, Gradsko zelenilo će simbolično posaditi 75 drvorednih sadnica koprivića i piramidalnog jasena na Sentandrejskom putu. Sadnja je deo projekta "Očuvanje i unapređenje zelenila Sentandrejskog puta.
 
Kako je izgledao taj 23. oktobar 1944. godine i dan koji mu je prethodio, možete pročitati u našem tekstu OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti