Novi Sad izabrao dobavljača novogodišnje rasvete

Grad Novi Sad dodelio je ugovor za novu novogodišnju rasvetu firmi "Stars LTD" iz Beograda koja ima trideset dana da isporuči opremu za novogodišnje osvetljenje.
Novi Sad izabrao dobavljača novogodišnje rasvete
Foto: 021.rs
Vrednost ugovora iznosi 14.847.066 miliona dinara, bez PDV-a. Na tender se javio i drugi ponuđač, firma "Somborelektro" koja je bila prošlogodišnji dobavljač, ali je za isti posao tražila više novca nego firma sa kojom je sklopljen ugovor, odnosno 16.501.645 dinara. 
 
Firma "Stars LTD" već je jednom konkurisala za nabavku novogodišnje rasvete u Novom Sadu, 2016. godine, ali je tada, iako je dala nižu ponudu, posao izgubila od firme "Ilumina", jer nije dostavila potrebnu garanciju, pa samim tim, nije imala ispravnu dokumentaciju.
 
U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da će novo dekorativno osvetljenje biti u skladu sa karakterom grada, postojećim saobraćajnicama, kao i visini objekata na lokacijama gde će ukrasi biti postavljeni.
 
Ukrasi će biti postavljeni u centru grada, odnosno u Zmaj Jovinoj, Trgu slobode, Trgu republike, Ulici kralja Aleksandra, ali i na Bulevaru oslobođenja, u kompleksu Dečije bolnice, kao i na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
 
Podsetimo, stara novogodišnja rasveta okačena je sredinom meseca, dok se očekuje da će novi kontigent biti postavljen u narednih mesec dana.
  • Megaloman

    25.10.2019 14:32
    Daleko bogatije drzave ne razbacuju se previse sa novogodisnjom rasvetom .
    Ali zato smo mi najpametniji i najbogatiji .
  • uuu

    25.10.2019 10:59
    da li ce novogodisnja rasveta povecati penziju mom ukucanu ?
  • Istraživački novinar

    25.10.2019 10:48
    malo podataka
    SOMBORELEKTRO - 147 zaposlenih - promet preko 4.500.000.000 (4,5 milijardi) dinara

    odabrani dobavljač rasvete: STARS LTD - 1 zaposlen - promet 7.720.000 (7,7 miliona) dinara
    i gle čuda gazda firme ima firmu sličnog naziva registrovanu u Kosovu Polju

    Bogami taj jedan zaposleni ima da se razbije od postavljanja lampiona samo u Zmaj Jovinoj

    Srećno moji sugrađani sa novogodišnjom rasvetom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti