FOTO: Završeno preuzimanje gradskih apoteka od strane nemačkog Feniksa

Na Bulevaru oslobođenja 41 svečano je otvorena nekadašnja apoteka Apotekarske ustanove Novi Sad, koja je data na koncesiju od 15 godina nemačkoj firmi Feniks kroz brend "Benu" apoteka.
FOTO: Završeno preuzimanje gradskih apoteka od strane nemačkog Feniksa
Foto: 021.rs

Prilikom otvaranja, rečeno je da je svih 28 gradskih apoteka predato na korišćenje i da su sve sada rebrendirane kao Benu apoteke, a da će pored upravo otvorene novi izgled uskoro dobiti i "Bulevar" na Bulevaru Mihajla Pupina i apoteka na Bulevaru Cara Lazara.

Benu je sa ovim apotekama preuzeo i 46 radnika Apotekarske ustanove i zaposlio još 20 u ovim objektima. Oni su platili i oko 350 miliona dinara koncesione naknade, a dodatno će još davati malo više od po 100.000 evra svake godine za godišnju koncesiju u periodu od 12 godina.



Gradonačelnik Miloš Vučević je ocenio da su otvranjem apoteke na jedan sistemski način rešeni problemi sa kojima se suočavala državna apoteka.

"Po ugledu na nas, danas je to model poslovanja kojem teži većina opština i gradova u Srbiji. Dobili smo najmodernije apoteke i sada će svi objekti gradske apoteke biti opremljeni i atraktivni, sa najboljom ponudom, a građani će ovde moći da uzimaju lekove i na recept", naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.

Generalni direktor Apoteke "Benu" Dejan Aleksov je naveo da su prethodna četiri meseca mnogo radili na implementaciji svih standarda u zdravstvenu ustanovu Apoteka "Novi Sad", kako bi ona postala deo zajedničke celine "Benu" sistema. On je dodao i da su Novosađani dobili apotekarske objekte koji su dobro snabdeveni "najmodernijim i kvalitetnim lekovima".

  • Jocika

    20.12.2019 12:03
    I tako to ide...
    Šta se čudite? Po meni, sasvim je očekivano sve ovo što sad doživljavamo i biće toga još, ne sikirajte se mlogo, osim ako se ne desi neki preokret, a kanda da neće. :)
  • rasprodaja

    25.10.2019 13:22
    bola
    Nedavno je grad uložio jako puno novca u galensku laboratoriju Apoteke Novi Sad. I slučajno se baš sad prodaje. I bez te laboratorije, apoteke su donose ogroman profit. Još ove Ap. NS imaju i ekstra lokacije, na nekim mestima napr. pored postojećih Benu apoteka (Petrovaradin kod doma zdravlja.), pa će verovatno da zatvaraju neke.
    Samo se pitam koliko će se vila izgraditi od ovog posla...
  • Grosinger

    25.10.2019 12:03
    ...
    Vratite mi apoteku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.