SNS negira navode Borislava Novakovića o spornim poslovima savetnika gradonačelnika Slobodana Milića

Srpska napredna stranka negirala je skoro sve tvrdnje iznete proteklih dana o sumnjivim poslovima savetnika gradonačelnika Novog Sada i direktora "Šajkaške" Slobodana Milića Bocare, kao i Milićeve supruge Biljane.
SNS negira navode Borislava Novakovića o spornim poslovima savetnika gradonačelnika Slobodana Milića
Foto: 021.rs

Reakcija je usledila posle više od nedelju dana kako je šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković na internetu počeo da objavljuje razna dokumenta koja govore da je Milić iskoristio svoj položaj da omugući zaradu firmama koje su mu bliske.

Član Predsedništva SNS Damir Zobenica je naveo da su u toj stranci prvo razmišljali da li da uopšte reaguju. Naime, prvobitno su u SNS smatrali da nemaju šta da demantuju jer, kažu, nema istine u tvrdnjama Novakovića.

Zobenica je na konferenciji za štampu novinarima podelio nekoliko dokumenta koji pokazuju da je Milić prodao ili se odrekao vlasništva u pojedinim firmama pre izbora na funkciju, odnosno neposredno nakon izbora tokom 2012. godine.  

Zobenica je dodao i da firma Biljane Milić nije poslovala sa Gradom, već da je samo imala veze sa slučajem Telepske doline, gde je ova kompanija Gradu bez naknade ustipila zemljište za gradnju puta.



Mada je negirao postojanje sumnjivih poslova, Zobenica nije dementovao navode Borislava Novakovića da je gradonačelnik Vučević namerno prećutao da je firma "Capitel Light Team D.O.O." Veternik u vlasništvu Milića jedna od dva vlasnika zemljišta na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, gde treba da se gradi bazen.

"Ne, apsulutno nemam nikave podatke o tome. Sećam se samo da je na tom lokalitetu nedavno otvorena obnovljena ulica i da je tu prostor gde je neko ranije počeo da gradi bazen, ali ga nije završio i sada je tu rupa. Da li će se to menjati ne znam jer nemam informacije ko  je tu vlasnik i šta se planira", naveo je Zobenica.



Zobenica je takođe rekao i da nema nikavih informacija o tome ko su Dušan Mijić i Siniša Mićević za koje je Novaković spominjao da su povezani sa sumnjivim poslovima Milića i Vučevića. Funkcioner SNS kaže da jedino Milića poznaje, jer su zajedno osnovali stranku u Novom Sadu, ali smatra da ako su druga dvojica povezani sa SNS-om u Novom Sadu, on bi ih do sada sigurno već video, ali kako kaže - to se nije dogodilo.

Opširnije o optužbama Borislava Novakovića i kontraoptužbama Miloša Vučevića možete pročitati OVDE i OVDE.

  • Pedja

    04.11.2019 18:56
    Objektivno
    Bravo za Boru Novakovica! Razotkrio je korupciju u vrhu grada Novog Sada!
  • Cica

    04.11.2019 18:48
    Istina
    A ko je osudio Boru Novakovića?
    Jako diskutabilna presuda. Politička!
  • Pićuka

    02.11.2019 18:13
    A kakav je on to savetnik i za čega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti