Gužva za zakazivanje u pedijatrijskoj ambulanti, u Domu zdravlja najavljuju uvođenje kol centra

Zbog nastale gužve prilikom zakazivanja pregleda u pedijatrijskoj ambulanti "Vasa Stajić", Dom zdravlja Novi Sad će uvesti zakazivanje za ovu ambulantu putem centralizovanog kol centra.
Gužva za zakazivanje u pedijatrijskoj ambulanti, u Domu zdravlja najavljuju uvođenje kol centra
Foto: 021.rs
Roditelj koji je uputio mejl Domu zdravlja i medijima požalio se da je pokušavao da zakaže termin kod izabranog lekara u ovoj ambulanti više od 15 puta u roku od tri dana, ali da se na telefon niko nije javljao. Nakon toga, obratio se centralnom kol centru, odakle su ga ponovo uputili na ambulantu, jer oni nisu zaduženi za zakazivanje termina. 
 
U Domu zdravlja Novi Sad kažu za 021 da je praksa da se pregledi za ambulantu "Vasa Stajić" obavljaju kod medicinske sestre do sada davala rezultate. 
 
"U toj ambulanti imamo samo jednu telefonsku liniju, tako da dok sestra razgovara, signal koji se javlja kada neko drugi pokušava da uspostavi vezu je da telefon zvoni, a u stvari je veza zauzeta", kažu u DZ.
 
Kako se ne bi dešavalo da zbog velikog broja obaveza sa kojim se medicinska sestra suočava ne stigne da zakaže preglede, u Domu zdravlja kažu da će uskoro krenuti i sa zakazivanjem preko kol centra
 
Takođe, podsećaju roditelje da je zakazivanje pregleda moguće i preko aplikacije "Moj doktor", kao i da na sajtu Doma zdravlja postoji detaljno uputstvo za zakazivanje.
  • Da vam

    08.11.2019 17:50
    Kažem
    Ni na Limanu nista bolje!!! Zvala sam dva dana I na kraju poludela I otisla sa detetom. Pitam o cemu se radi, kaze zakazani svi termini preko aplikacije. Dok je samnom razgovara,zazvonio telefon ... Ona kulira... Ja kazem:"Javite se, nije problem". Javi se preko piiiiip, objasni kako nema termina I spusti slusalicu. Onako za sebe promrlja:"Ma sta I da ti se javljam kada termina nema"'. E onda sam poludela... I insistirala da nas odmah prime...
  • Лука Лабан

    08.11.2019 12:13
    Спуштање одговорности на нижи ниво а ви се онда ,ебите!!! Имам одлична искуства са лекарима у том објекту а са сестрама мало лошија. То вам је јер су сестре прве на удару. Ови од горе што осмишљавају начин рада ни не помишљају да их појачају са новом радном снагом већ нас стандардно убеђују да нам је супер.
  • NENA

    08.11.2019 09:18
    BAČENA KOSKA
    Zavadi pa vladaj!
    To je doneo ovaj "red".
    Umesto da povećaju broj doktora u ambulanti u Vase Stajića, oni pritisak prenose na roditelje
    čija su deca bolesna. Naravno bolesno dete je uvek najveća briga svakog roditelja i tada su mnogi u stanju da gaze druge i ja ih razumem.
    Dva puta sam već morala da vodim dete kod privatnog lekara, jer ovde nisam mogla da zakašem (može sutra ili prekostura ????)
    U ponedeljak kad sam zvala da zakažem za bebu, rekla mi osoba koja se javila na telefon: Ne možete preko telefona, morate doći sutra lično.
    Sutra kada sa otišla, sestra kaže, da to je zato što samo ona može vršiti zakazaivanje (ne zamenjiva).
    Sistem im je dozvolio da situaciju prilagodjavaju sebi, a opet deca i njihovi roditelji ispaštaju.
    Zato ne vika na ne strpljive roditelje već na organizaciju rada u domu zdravlja, na broj zaposlenih doktora i izbaciti uopšte zakazivanje za bolesnu decu. Niko neće dovesti dete jer želi da divani sa doktorom, već jer ima potrebu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti