Sutrašnji protest opozicije u Novom Sadu predvode studenti

Novi protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan u petak, 8. novembra, na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.
Sutrašnji protest opozicije u Novom Sadu predvode studenti
Foto: 021.rs
Na skupu će govoriti istoričarka umetnosti i direktorka Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković i student Novosadskog univerziteta Brajan Brković. 
 
"Ovonedeljni protest će voditi novosadski studenti, kako bi na taj način iskazali solidarnost sa svojim beogradskim kolegama koji su u utorak uveče bili napadnuti od strane režimskih falangi ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu i sprečeni da se sretnu sa Vučićem", saopštavaju iz SZS. 
 
Sa skupa će biti upućeni zahtevi policiji da objavi ko su bili ljudi koji su u utorak uveče napali studente u Beogradu i blokirali kvart oko zgrade Radio-televiziji Srbije, čime su, kako navodi SZS, suspendovali pravni sistem države Srbije na isti način kao i u Savamali u izbornoj noći 2016. godine.
 
Sa protesta će biti upućena i podrška univerzitetskim nastavnicima koji od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu traže da poništi doktorat ministra Siniše Malog, jer je, smatraju u Savezu, taj bliski Vučićev saradnik svoju doktorsku disertaciju prepisao iz naučnih radova domaćih i stranih autora. 
 
Takođe, ponovo će biti pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore "na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica". 
 
Podsetimo, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na izborima koje Aleksandar Vučić i njegovi politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine.
 
Kako je bilo na prethodnom protestu pogledajte OVDE.
  • Trt

    08.11.2019 18:40
    @Razjuriti bandu

    Samo dođi.
  • Djape ja

    08.11.2019 10:39
    pedjakkostic@gmail.com
    Koji studenti,ili ciji ???,jel oni preko 40 godina.
  • Nirvana

    08.11.2019 09:17
    Hit
    Ti studenti bolje da budu na fakultetima, a ne da predstavljaju opoziciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti