Studenti PMF-a prvi u Srbiji na takmičenju iz programiranja

Tim čiji su članovi studenti novosadskog PMF (smer – računarske nauke) osvojio je prvo mesto među timovima iz Srbije na međunarodnom takmičenju iz programiranja "Catalysts Coding Contest".
Pobednički tim "Skočko" čine stidenti prve godine Nikola Pešić, Renea Mošo i Dejan Gjer. Njihov tim bio je i 27. među 1.499 prijavljenih timova iz celog sveta.
 
Takmičenje je organizovano na dva nivoa: srednjoškolski nivo (u trajanju od dva sata) i tzv. klasik nivo za starije takmičare (u trajanju od četiri sata). Takmičari u celom svetu su istovremeno rešavali zadatke. 
 
Takmičenje je održano 8. novembra.
 
"Catalysts Coding Contest" prvi put je održano u Austriji 2007. godine, a 2016. organizatori su dostigli cilj od 1.000 učesnika u Austriji i Rumuniji. Godinu dana kasnije učestvovalo je više od 4.500 ekipa iz celog sveta.
  • Cool

    13.11.2019 23:40
    Svaka cast!
    Hvala PanonIT-u sto je omogucio da se nasi djaci srednjoskolci, kao i programeri u Srbiji pokazu i na svetskoj listi :)

    http://panonit.com/news/37-cities-16-countries-3-continents-1-competition
  • Me_NS

    13.11.2019 22:25
    Pohvale
    Domacin ovako velikog takmicenja je PanonIT kompanija iz Novog Sada. Ovo je jako veliki uspeh za Renea, Nikola i Dejan svakako zasluzuju puno pohvala.
  • Frizzle

    13.11.2019 10:50
    Bravo za informatičare sa PMF!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti