Stručna radionica o elektronskom poslovanju u skladu sa GDPR-om u Novom Sadu

Kompanija "Docloop doo - Servis Moj-eRačun" će 22. novembra u novosadskom hotelu "Centar" održati stručnu edukacijsku radionicu na temu "Digitalizacija poslovanja - uvođenje eRačuna u skladu sa GDPRom", a svi učesnici će dobiti potvrde o stručnoj osposobljenosti za uvođenje eRačuna u poslovanje.

U svetu digitalne ekonomije jasno je da se vođenje poslovne evidencije mora digitalizovati, a ova edukacija je idealan način da se zaposleni obuče i pripreme za samostalno upravljanje procesima izrade, slanja, primanja i obrade elektronskih računa (eRačuna) u skladu sa Zakonom o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i novom Zakonu o računovodstvu.

Niži troškovi, efikasnije poslovanje, automatizacija procesa i minimizacija grešaka su samo neke od prednosti elektronskog poslovanja. Međutim, pre prelaska na digitalno poslovanje, bitno je zakonski uskladiti izradu i slanje elektronskih računa i drugih računovodstvenih isprava, regulisati elektronsku pisarnicu i arhivu, kao i bezbednost podataka koji se razmenjuju elektronskim putem.

Stoga je ova edukacija idealna prilika da se zaposleni obuče i pripreme za obavljenje tih poslova.



Bitne teme edukacije:

• Šta je elektronski račun i zašto postaje vodeća komponenta digitalizacije poslovnih procesa?
• Kako zakonski uskladiti izradu i slanje elektronskih i drugih računovodstvenih isprava?
• Kako samostalno kreirati eRačun?
• Kako prepoznati ispravan sertifikovan eRačun?
• Interno upravljanje elektronskim računima: na koji način postupamo sa ulaznim, a na koji sa izlaznim elektronskim računima?
• Zašto je važna elektronska pisarnica i kako funkcioniše elektronska arhiva?
• Koje su novine u pogledu elektronskog poslovanja u zemljama okruženja?
• Zašto je bitno pitanje bezbednosti podataka koji se razmenjuju elektronskim putem i šta svaki zaposleni koji učestvuje u ovom procesu mora znati o informacionoj bezbednosti?
• Кoje novine donosi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti za elektronsko poslovanje?
• Šta čini podatke o ličnosti?

Svi polaznici nakon edukacije dobijaju potvrdu o stručnoj osposobljenosti za uvođenje eRačuna u poslovanje, kao i prateći nastavni materijal.

Dodatne informacije o radionici mogu se dobiti telefonom, pozivom na broj 066/81-03-056 ili mejlom na: docloop.office@moj-eracun.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti