Komunalna policija u Novom Sadu postaje komunalna milicija sa većim ovlašćenjima

Skupština grada će na sednici u sredu, 27. novembra doneti odluku da novosadska komunalna policija postane komunalna milicija u skladu sa nedavno donetim republičkim zakonima.
Komunalna policija u Novom Sadu postaje komunalna milicija sa većim ovlašćenjima
Foto: 021.rs

U odluci piše da osim promene imena ove službe, komunalni milicioneri mogu da obavljaju poslove i u civilnoj odeći, da obavljaju audio-snimanja, zaustavljaju vozila i prikupljaju obaveštenja, podatke i informacije od osoba za koje pretpostavljaju da imaju, kao i da obavljaju druge poslove i zaduženja koja do skoro nisu imali.

Podsetimo, poslednjim izmenama zakona pored pomenutih novina, komunalna milicija je dobila i ovlašćenje da koristi biber sprej, a lokalne samouprave su dobile i pravo da povećaju broj komunalaca.

Predlog Odluke o komunalnoj miliciji by Zarko Bogosavljevic on Scribd

O novinama koje je doneo Zakon o komunalnoj miliciji pre nekoliko meseci više OVDE.

  • djura

    25.05.2020 20:30
    Opasna stvar,!
    "Полиција: огранак државне власти који се стара о одржању јавног поретка, личне и имовне безбедности"; "Милиција: наоружани припадници неког политичког покрета или странке" Razlika je dramatična!
  • Cuvar

    23.11.2019 01:21
    Kontejnera
    A kad cemo mi dobiti kalasnjikov?
    Dajte im da idu u penziju sa 22 godine.
    Taman posle osnovne
  • Hej Komunalci...

    22.11.2019 09:04
    Majci
    A da li će idalje moći da popiju piće u nekom od kafića, ili pojedu indeks i ne plate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti