"Krov nad glavom" apelovao na izvršitelja da se odrekne potraživanja kako porodica ne bi ostala na ulici

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" predali su danas privatnom izvršitelju Kosti Aleksiću molbu za odricanje od troškova izvršenja u slučaju porodice Kukor sa Podbare.
"Krov nad glavom" apelovao na izvršitelja da se odrekne potraživanja kako porodica ne bi ostala na ulici
Foto: 021.rs
Nemanja Pantović iz "Krova nad glavom" kaže za 021 da se nada da će izvršitelj razmotriti njihovu molbu i postupiti humano.
 
"To je dakle nekih 70 hiljada koju porodica treba da plati, iako su već platili 146 hiljada dinara za sudske troškove i sada se terete za još neke dodatne troškove, kao što su troškovi bravara i slično. Tako da su to neki parališući troškovi zbog kojih će, na kraju krajeva, ako se ne otplate, a neće moći zbog materijalne situacije porodice, izvršitelj zbog svojih potraživanja da proda kuću porodice", kaže Pantović.
 
 
Dodaje da se izvršitelji u medijima na neki način pravdaju time da oni nisu ti koji su birali da imaju ove troškove, nego da je Ministarstvo pravde sastavilo javno-izvršiteljski tarifnik.
 
"Ipak, svaki izvršitelj ima tu slobodu, to pravo da se odrekne tih svojih potraživanja prema dužnicima, tako da smo mi to zapravo tražili. Tako da ovim hoćemo da proverimo da li je to zapravo tako. U ovoj situaciji je stvarno imperativno da se ovi troškovi na neki način umanje, da bi se pomoglo porodici da ne završi na ulici", objašnjava Pantović.
 
Izvršitelj Kosta Aleksić nije bio na adresi iako je, kako kaže Pantović, na tabli na ulazu naglašeno da je od 10 do 13 časova rad sa strankama, ali su aktivisti uspeli da predaju molbu njegovoj asistentkinji.
 
 
Aktivisti su dali rok izvršitelju do ponedeljka da odgovori na njihovu molbu. 
 
Pantović naglašava da će oni i na druge načine nastaviti da pomažu porodici Kukor, pa će se tako u sredu organizovati benefit večera za njih u Crnoj kući, a u planu je i aukcija umentičkih dela koje će za ovu svrhu donirati pojedini umetnici. 
 
Opširnije o problemima porodice Kukor u našem tekstu OVDE.
  • Lidija

    25.11.2019 14:39
    Volim kada vidim da komentarisu lica sa ne znanjem. Ako ne znate onda ćutite.
    Da li se iko zapitao od ovih "pametnjakovića", kako neko ko je bolestan i nije u mogućnosti da da radi, da zaradi da plati osnovne elementarne potrebe za zivot (hleb i mleko), moze sebi priustiti da zbog toga jos i treba da ostane bez jedinog krova nad glavom?
    To vas ne zanima? Zar ne?
    Zar je sramota biti siromasan?
    Ne, sramota je biti samoziv, bez razumevanja i saosecanja za one koji nisu u vasem "svetu".
    Sram da vas bude, samo vam je novac bitan, vredite koliko novca imate. Koja kola vozite, na kom iventu ste bili, e pa i sirotinja je deo nas i nadeg drustva. Sram vas bilo koji siroti niste, ali ste siroti i u dusi i u srcu.
    Velika podrska za KROV NAD GLAVOM, svaka čast za saosecanje i humanost.
  • Uglješa

    23.11.2019 14:06
    Udruženje krov nad glavom - stecište neradnika i besposličara koji nemaju pametnija posla nego da kao isteruju pravdu.. radite nešto konkretno u životu. Na primer, dajte dužnicima svoju kuću da stanuju.
  • @zeljko

    23.11.2019 13:00
    Ne fantaziraj, nigde, a kamoli u uredjenim zemljama ne mozes da zivis besplatno tj. da ti neko drugi placa racune i zivot, osim ako nisi bolestan ili spadas u neku drugu ugrozenu kategoriju za koju su kriterijumi jasno utvrdjeni. Ovaj ovde haos od ljudi koji su dosad mislili da su pametniji od drugih jer ne moraju da placaju racune, dugove i kredite, pa sad vise to ne moze - to ne postoji nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti