Komisija Skupštine grada poziva novosadske privrednike da ženama daju popust od devet odsto

Akcija "Dan jednakih plata 2019. godine" biće organizovana i ove godine, najavila je Komisija za rodnu ravnopravnost Skupštine Novog Sada.
Komisija Skupštine grada poziva novosadske privrednike da ženama daju popust od devet odsto
Foto: Pixabay
Povodom toga, Komisija će uputiti poziv svim privrednicima na teritoriji Novog Sada da ženama 27, 28. i 29. decembra omoguće popust u iznosu od devet procenata na kupljenu robu ili usluge, te da na taj način doprinesu postizanju ravnopravnosti. 
 
"Imajući u vidu zvanične podatke o prosečnim zaradama prema stepenu stručne spreme i polu za 2018. godinu, prema kojima su prosečne zarade žena u Srbiji niže od prosečnih zarada muškaraca za oko devet odsto i potrebu da se podigne svest o problemu diskriminacije žena na radnim mestima, Komisija za rodnu ravnopravnost smatra da je neophodno afirmisati rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou organizovanjem jedne ovakve akcije", naglasila je predsednica komisije Mirjana Vasilić.
 
Privrednici koji žele da učestvuju u navedenoj akciji mogu da se prijave na mejl skupstinagrada@novisad.rs, do 10. decembra, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 488-28-14.
  • Nikola

    28.11.2019 15:46
    Zdrav razum
    Zamlaćuju narod ovom temom. Žene su potpuno ravnopravne a ako hoće nema problema neka voze kamione ili autobuse tu su jače plate. Usput mogu i da porazmisle da neke svoje privilegije ostave u cilju ravnopravnosti i da povedu kampanju da postane kažnjiv i verbalni delikt a ne samo njegova poslaedica.
  • Profa

    28.11.2019 13:42
    Koja je to ravnopravnost ako samo ženama daju popust?
    Jel treba i mi u školi da učenicama dajemo ocenu više?
  • member

    28.11.2019 13:21
    Smanjite poreze i nije problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti