Traži se projektant Kulturne stanice na Novom naselju

Gradska uprava za imovinu raspisala je tender za izbor projektanta Kulturne stanice "Novo naselje", saznaje 021.rs.

Ovaj objekat će se graditi na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak, gde se trenutno nalazi zelena površina i nekoliko montažnih baraka.

Planiran je dvospratni objekat sa ravnim krovom i podrumom, sa osnovom od 870 kvadrata, s tim da urbanistički plan dozvoljava i potkrovlje, ali Grad u tenderu to nije tražio.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, Kulturna stanica će u podrumu imati magacin od 100 kvadrata, teretni lift, ali i autolift za ulaz vozila u podrumsku garažu i tehničke prostorije. 

U prizemlju je planirana multifunkcionalna sala od oko 300 kvadrata gde mogu da se stave teleskopske tribine i bina, magacin, garderobe, ugostiteljski deo, dva multimedijalna prostora i druge prateće prostorije. 

Na prvom spratu Kulturne stanice "Novo naselje" će biti garderoba za izvođače sa kuhinjom i kupatilom, mala sala, multifunkcionalna radionica od 100 kvadrata, biblioteka i druge prateće prostorije.

Na drugom spratu će biti četiri apartmana za umetnike sa kupatilom i dvokrevetnom spavaćom sobom, zajednička kuhinja za umetnike, studio namenjen umetnicima i magacin, dve multifunkcionalne radionice, kao i kancelarija za upravu stanice sa malom salom za sastanke i druge prostorije. Na drugom spratu će biti krovna bašta, a na samom krovu se planiraju solarni paneli.

Procenjena vrednost javne nabavke je 6,2 miliona dinara.

  • Шоне

    02.12.2019 16:41
    Културна станица
    Оставите нам урамљивача!
  • Nada

    01.12.2019 23:41
    Bazen
    Mislila sam fa je vlast konacno razumela da nam treba bazen!!!
  • Novosadjanka

    01.12.2019 15:39
    Parking
    Napravite sebi lepo parking! Kad je sve vec lepo planski nemojte kvariti. Ovaj deo grada kao svaki vapi za jos vrtica, al dobro, Vi znate kako najbolje sa nasim parama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.