Novaković pozvao biznismena Vrbaškog da ga tuži i proširio optužbe

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Borislav Novaković pozvao je danas biznismena Vladimira Vrbaškog da ga tuži i ponovio optužbe koje je opozicioni Savez za Srbiju (SzS) izneo protiv Vrbaškog.
Novaković pozvao biznismena Vrbaškog da ga tuži i proširio optužbe
Foto: 021.rs
Novaković je u saopštenju naveo da stoji "iza svake reči" iz saopštenja za javnost SzS-a i dodao nove optužbe.
 
"Vaša firma je najlojalniji partner SNS-a u svim kriminalnim radnjama na teritoriji Vojvodine. Drugo, pošto tvrdite 'da se već više od decenije' bavite poljoprivredom, dozvolite mi da zaključim da u taj rok uračunavate i osam godina pod vlašću SNS-a", naveo je Novaković.
 
On je Vrbaškom postavio pitanje koliko poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu obrađuje i pod kojim uslovima je dobio to zemljište, zatim koliko poljoprivrednih dobara je preuzeo "otimačinom od vojvodđanskih zemljoradnika", kao i "koliko je porodica, Vašim favorizovanjem od strane SNS-a, ostalo bez mogućnosti da obrađuje zemlju".
 
"Mnoge od tih porodica decenijama žive od poljoprivrede, za razliku od Vas koji se time bavite tek desetak godina. Njihovo siromaštvo i obespravljenost su temelj Vašeg bogatstva", poručio je Novaković.
 
Upitao je Vrbaškog i koliko nepokretnosti ima u Srbiji, a koliko u inostranstvu i pozvao ga da, umesto da se "busa u patriotske grudi", ono što je "pokrao" investira u Srbiju.
 
"Na kraju, pozivam vas da me tužite. Biće to dobra prilika za Vas da odbranite profesionalnu čast i obraz, a za mene okolnosti u kojima mogu našoj javnosti da predočim sve detalje kako je hiljade hektara najplodnije zemlje u Vojvodini na nezakonit način pripalo Vama, na štetu desetina hiljada porodica koje su do tog trenutka živele na zemlji i od zemlje. Vidimo se na sudu", naveo je Novaković.
 
Vladimir Vrbaški je dostavio tekst Novinskoj agenciji Beta u kojem je nagovestio krivičnu prijavu, demantujući saopštenje SzS-a u Vojvodini od četvrtka u kojem su ga pitali "da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane".
 
Vrbaški je naveo da "pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljuje da je pomenuti članak i navodi u njemu, apsolutna neistina".
 
"Gakovo nije u mom posedu od 2016. godine. Kako se već više od decenije bavim poljoprivredom, i jedan sam od najuspešnijih biznismena na tom polju, provokacije ovakvog tipa ne mogu da naruše ni moj ugled ni moje poslovanje jer su svi moji saradnici navikli da u firmama koje su u mom vlasništvu dobiju proveren, kvalitetan proizvod, a ne maglu i priče na kojima su se bogatili i sada se bogate razni pripadnici gore pomenutog saveza", piše u demantiju.
 
"Ovom prilikom bih pozvao da neko javno imenom i prezimenom stane iza ovih izjava, kako bih mogao da protiv istih podnesem krivičnu prijavu. Vas kao medije i kreatore javnog mnjenja bih zamolio da ubuduće proverite informacije pre nego što iste objavite, jer pre svega istina treba da bude predstavljena vašim čitaocima", zaključio je Vladimir Vrbaški.
 
SzS je u saopštenju naveo da "najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove" i da je pre Stare Pazove nađeno "slično poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke".
 
"Sve to u vlasništvu izvesnog Vladimira Vrbaškog iz Vrbasa, bliskog vrhu Srpske napredne stranke (SNS). Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalnog rukovodstvo SNS-a", pisalo je u saopštenju SzS od četvrtka, uz ukazivanje da su to "proverene i dokazane činjenice".
  • milan

    02.12.2019 11:03
    Jeli odgovorio Vrbaški?
  • Deni

    01.12.2019 19:54
    Dolovac
    Je li živo naše tužilaštvo? Hoće li neko reagovati na ovaj kriminal???
  • Pravdivoje

    01.12.2019 17:51
    Gde je Zagorka?
    Zašto se ne oglasi Javna tužiteljka Zagorka Dolovac, kuma bivšeg pokrajinskog premijera?
    Kako je moguće da nju svi režimi od Mirinog Jul-a, preko DOS, DS pa sve do ovih danas drže i neguju?
    Za čega ta žena prima platu iz poreza građana Srbije?
    Kako niko ne procesuira njih?
    Pitanje za pravnike, ako je Javni tužilac nemi posmatrač vidljivog i opšteg kriminala, kako onda ona može da radi na najvišoj državno-pravnoj funckiji? To je saučesništvo u kriminalu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti