FOTO: Završena sanacija i rekonstrukcija fasade Banovine

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji fasade zgrade Pokrajinske vlade, vredni 30,175 miliona dinara, završeni su u ugovorenom roku.
Sanacija je obuhvatila čišćenje kamene fasade površine 10.700 kvadratnih metara, rekonstrukciju oštećenih ili nedostajućih delova fasade, čišćenje ulaznih kamenih stepeništa i ogradnih zidova, površine 670 kvadrata, kao i obnovu dekorativnih elemenata.
 
Radovi su izvođeni pod svakodnevnim nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Tehnološkog fakulteta. 
 
 
Posle 80 godina, od kada je sagrađena zgrada današnje Pokrajinske vlade, izvršena je rekonstrukcija i sanacija, a u planu su za sledeću godinu i radovi na obnovi fasade zgrade Skupštine Vojvodine, koja se nalazi u banovinskom kompleksu. 
 
Određeni radovi u okviru obnove fasade zgrade Pokrajinske vlade - Banovine, zabrinuli su deo javnosti, pre svega zbog bušenja dragocenog bračkog mermera radi postavljanja skela, o čemu više OVDE.
 
Impozantno zdanje, podignuto prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana 1939. godine, jedna je od najlepših građevina dvadesetog veka u našoj zemlji i u njoj je bilo sedište Dunavske banovine.
  • Sloba53

    03.12.2019 06:31
    Zasijala stara dama . Nadam se da se ovde niko nije ugradio o da je urađeno kvalitetno.
  • Trt

    02.12.2019 11:44
    A sad lepo izvadimo štopericu i merimo kojom brzinom će gips da se ispere iz rupa koje su napravili u mermeru.
  • Sale NS

    01.12.2019 12:26
    Nije strašno!
    Kad se izračuna izađe 2.654 din/m2 ili ti oko 22,5 eur/m2. Ali bar lepo izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.