U petak novi protest Saveza za Srbiju protiv režima

Protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu nastavljaju se u petak 6. decembra na Pozorišnom trgu, najavio je Savez za Srbiju.
U petak novi protest Saveza za Srbiju protiv režima
Foto: 021.rs
Na skupu će govoriti odbornica u Skupštini Vršca i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odbornik u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Pokrajinskog odbora pokreta "Dveri" za Vojvodinu Radoš Pejović.
 
Oni će uglavnom govoriti o stanju u lokalnim samoupravama u Vojvodini i čitavoj Srbiji, u kojim vladajući režim, u senci svakodnevnih korupcionaških afera najviših državnih funkcionera, intenzivno priprema lokalne izbore, raspuštanje lokalnih skupština kojim u martu ne ističe mandat i priprema predizborne lokalne budžete sa mehanizmima za izvlačenja novca za potrebe finansiranja predizborne kampanje, navodi se u pozivu na protest.
 
Sa protesta će ponovo biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti "smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica". "Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine", navodi se u saopštenju.
 
Protest počinje u 18 časova.
  • K pameti

    06.12.2019 17:08
    svevideće oko
    Opa, svevideće SNS oko pažljivo prati kulturna dešavanja u gradu Novom Sadu sa ciljem da utiče na mišljenje naroda koji bi bio pozvan na proteste.
    Narod se još uvek ne buni jer ga uzbuđuje da oseti atmosferu iz "1984", ali kad narod trepne, sve ovo će nestati brže nego što botovi mogu da pomisle.
    Botovi su deo Turbo Folk i Rijalitija. Oni ne mogu promeniti ničije mišljenje. Mogu samo pozitivnu energiju da pokušaju pretvoriti u negativnu. Treba ih ignorisati kao da ne postoje jer će nestati u treptaju oka naroda, a onda se dugo retroaktivno kajati za svoje grehe, kada se dozovu k pameti. I moliti za oproštaj i da su se promenili i shvatili svoje greške.
    Zato je NEBITNO KO ORGANIZUJE ŠETNJE JER TO NE ODREĐUJE KO ĆE KOGA GLASATI. Protestnom šetnjom niko nikome nije obećao glas. Toliko mogu da shvate i botovi.
  • nik

    04.12.2019 07:52
    ja bih ovako rekao
    Koliko treba da mrziš svoj narod, pa da uopšte glasaš....???
  • Zlopile

    04.12.2019 07:26
    Ovi k'o sekta..svaki petak se okupljaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti