Potpuna obustava rada u novosadskim poštama do petka

Poštari u Novom Sadu i širom Srbije i danas su nastavili sa štrajkom, a u obustavi rada pridružili su im se i ostali radnici preduzeća.
Potpuna obustava rada u novosadskim poštama do petka
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, koji je glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, ovakva situacija sigurno će trajati bar do petka za kada im je zakazan razgovor sa predstavnicima Vlade.
 
"Prestaju sa radom i šalteri po svim poštama. Sve velike pošte praktično ne rade ili radi po jedan šalter. Kuriri post ekspresa i poštari ne rade uopšte. Sada je praktično stalo sedamdeset odsto Srbije", navodi Mandić.
 
Navodi da su predstavnici Vlade prvobitno zakazali sastanak za danas, ali da je potom pomeren za petak u 8:30h, do kada ne planiraju da nastave sa radom. Kako kaže, niko iz uprave se nije javio da učestvuje u pregovorima.
 
"Praktično nikakvu komunikaciju sa njima nemamo, ali su zato po svim većim poštama tražili da se popišu radnici koji štrajkuju kao vid pritiska. Čak su i u neke pošte slali policiju da provere da li pošte rade", objašnjava Mandić.
 
Novosadski poštari prestali su sa radom juče zato što je istekao rok za ispunjenje obećanja koja im je u martu dala radna grupa Vlade. Kako su naveli, nije ispunjeno ni 30 odsto njihovih zahteva. Oni su se tada pobunili jer poštari imaju platu između 32 i 36 hiljada dinara, dok direktori imaju i do 300 hiljada dinara. Više o tome u našoj priči OVDE.
 
Rad su obustavile i pošte u drugim gradovima Srbije.
  • Ilija

    08.12.2019 14:32
    Da se zna svi univer objekti koji imaju postu u svom sastavu rade normalno i nisu u strajku bravo za odgovornu firmu univer
  • Biljana Tutorov

    06.12.2019 08:32
    Radnike u Poštama ,Srbije'podržavam,jer rade puno i nikada mi se nije svideo onaj glavni što puno priča,jer on priča jer njemu je pun stomak,porodica,unučad obezbeđeni.Treba njega skinuti,on je srž problema,Govorim Istinu,neka provere kolko ima nekretnine,godinama on vuče sebi
  • Primalac pošte

    04.12.2019 19:21
    Oni su za mene poštaru, zašto bi mene interesovao osnov zapošljavanja. Ja hoću da primim svoju poštu, račune jer je to njihov posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti