SRS: Sukob Čanak - Mirović zbog zgrade RTV-a oživljavanje dva politički "mrtva konja"

Srpska radikalna stranka je pozvala javnost da ne naseda na, kako je navela, "jeftinu demagošku polemiku između dva dobra druga, dva prijatelja - Nenada Čanka i Igora Mirovića".
SRS: Sukob Čanak - Mirović zbog zgrade RTV-a oživljavanje dva politički "mrtva konja"
Foto: 021.rs

Šef poslaničke grupe ove stranke u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić kaže da svađa saopštenjima između Čanka i Mirovića oko nove zgrade RTV-a ima za cilj "oživljavanje dva, politički 'mrtva konja' u susret novom izbornom ciklusu".

"Čanak je najvažniji koalicioni partner Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Čankovi poslanici u Skupštini Vojvodine već tri godine ne smeju da pisnu protiv Mirovića i naprednjačke vlasti u Pokrajini, čuvajući, na taj način privilegije i koalicioni mir u Novom Sadu. Uostalom, opšte je poznato da se kandidovao na predsedničkim izborima 2017. godine, tako što su mu naprednjaci pomogli da prikupi potpise za kandidaturu", naveo je Jakšić.

On je dodao da se lider LSV-a setio pred izbore da kritikuje izgradnju nove zgrade RTV, dok njegovi poslanici, na tu temu, ćute kao zaliveni u Skupštini Vojvodine, dok su radikali jedini u sali kritikovali "megalomanski projekat izgradnje zgrade od 50 miliona evra za RTV koji emituje program koji niko ne gleda".

Jakšić je dodao i da je urnebesno to što, kao pokvarena gramofonska ploća, Čanak ponavlja da su za sve krivi radikali i Slobodan Milošević.

Više o sukobu Mirovića i Čanka o kojem govori Jakšić pročitajte OVDE.

  • Tata Ikun

    06.12.2019 17:02
    Što ne bi? Dobiju političke poene na glupom narodu, podele "ugradnju" od izgradnje RTV-a, svakom po par miliona, a posle zajedno u kafanu i na krkanluk. A mi trošimo vreme pišući komentare i prepirke sa poznanicima ko je tu u pravu.
    I ko je tu glup?
  • deda

    06.12.2019 12:30
    rekao bih
    lepo bleje slabo mleka daju
  • Domaći

    05.12.2019 22:33
    Pozicija i opozicija
    Iskreno, u APV nema opozicije, ako se ne uzima jeftino demagoško, obavezno medijski promovisano kritizerstvo svega i svačega.Ono što se naziva opozicionim strankama ili poslaničkim grupama već dugo ne ulazi i ne učestvuje u radu parlamenta APV. Zgrada RTV jeste megalomanski projekat, ali ima i lokalnih propusta koji se ne pominju. Radikali, a Jakšić ne kaže naravno, da su vlast zajedno sa SNS u većem delu Srema, Apatinu, drugim gradovima i sasvim lepo funkcionišu sa SNS. Isto to radi Liga u Novom Sadu. Interes i samo interes, bilo i biće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti