Razmena optužbi između Čanka i Mirovića zbog nove zgrade RTV na Mišeluku

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razmenili su već u početku izborne kampanje niz optužbi u vezi sa aktuelnim pitanjima, uključujući novu zgradu RTV na Mišeluku.
Razmena optužbi između Čanka i Mirovića zbog nove zgrade RTV na Mišeluku
Foto: 021.rs
Čanak je juče saopštio da je nova zgrada RTV "isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično" otvorena 25. novembra, ali nije useljena, niti opremljena. On je podsetio pokrajinskog premijera da su građani Vojvodine nekadašnju zgradu RTV izgradili i opremili sedamdesetih godina preko pretplate u stoprocentnom iznosu. 
 
"Mirović dobro zna da televiziju ne čini samo zgrada. Toj zgradi RTV Vojvodine nedostaje mnogo toga, od studija i režije, preko montaža, deska i arhive do servera. A srušena je pre 20 godina upravo zahvaljujući politici čiji je Mirović bio promoter. Zato je najpre njegova obaveza bila da tu zgradu i napravi, a zatim useli i opremi. I bilo bi časno da je to uradio ćutke, bez velike pompe. Umesto svega toga, Mirović je napravio lažno otvaranje. I to na dan falsifikovanog 'prisajedinjenja'", saopštio je Čanak i dodao da je zgrada RTV na Mišeluku iskorišćena "kao Mirovićevo 'Potemkinovo selo' koje treba da uteši ljude koji nemaju vodu za piće dok nemo gledaju metro, gondolu i druge projekte u Beogradu, ili kako je širom Srbije izgrađeno 150, a u Vojvodini samo 17 kilometara puteva".
 
Na sve je reagovao Igor Mirović, inače i član predsedništva SNS, rekavši da "Nenad Čanak novu zgradu RTV nije mogao da izgradi za 16 godina svog učešća u vlasti od 2000. do 2016. godine". On je dodao da nova zgrada pokrajinskog javnog servisa na Mišeluku nije svečano otvorena i nije počela sa radom 25. novembra, već će se to dogoditi tokom 2020. godine, kada se završi nabavka nameštaja i presele svi resursi i zaposleni. 
 
Na ovaj dan je, dodao je Mirović, zvanično označen završetak izgradnje, kada je simbolički emitovan jedan televizijski prilog iz novog studija.
 
"Želim da podsetim Nenada Čanka da je u toku nabavka i isporuka najsavremenije televizijske opreme vredne 536 miliona dinara, koja će tokom decembra, januara i februara stizati u novoizgrađeni objekat RTV-a. To će ponovo posebno zabrinuti Nenada Čanka jer će još jednom pokazati njegovu nesposobnost da brine o Vojvodini i njenim institucijama. Siguran sam da će Nenad Čanak prema novoj zgradi i novoj opremi imati mnogo više obzira nego prema postojećoj, iz koje se još uvek emituje program i u kojoj je, svojim agresivnim i bezobzirnim ponašanjem, lomio table i vređao zaposlene", poručio je Mirović Čanku.
 
Lider LSV nije ostao nem na ove poruke Mirovića. On je u novom saopštenju rekao da je "veoma lepo videti bivšeg funkcionera Šešeljeve Srpske radikalne stranke kako pokušava da odglumi vrednog graditelja porušenih zgrada".
 
"Želim samo da podsetim Igora Mirovića da su bombe na Novi Sad i celu Srbiju pale zbog sulude politike režima Slobodana Miloševića, čiji je najgori deo bila baš stranka u kojoj je on dugo godina bio. Bombe koje se padale na Vukovar, Osijek i Sarajevo, na kraju su pale i na naše gradove. To je bilo tragično zatvaranje kruga mržnje i ratova. Stranka u kojoj je bio Igor Mirović nije ostavila kamen na kamenu 2000. godine, ali jeste izgradila sebi hacijende na krvavom novcu. Vojvodinu su toliko obezvlastili, da su bile potrebne godine da bi smo sabrali svu štetu koju su načinili našoj Pokrajini. Na svakom koraku su se nalazila zgarišta radikalske politike", poručio je Čanak.
 
On je dodao, a u vezi sa izgradnjom nove zgrade RTV, da sredstva za nabavku savremene opreme nisu planirana u budžetu.
 
"Tužno je da gotovo tri decenije posle jezivih ratnih strahota slušamo pridike Šešeljevog juniora Igora Mirovića. Teško je očekivati da on prihvati bilo kakvu odgovornost za strahote u kojima je uništena Vojvodina, jer je na slobodi usled nedostatka dokaza. Na nama je da javnost podsetimo na minuli rad Srpske radikalne stranke. To se nikada ne sme zaboraviti", zaključio je Čanak u odgovoru na saopštenje predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.
  • Voja

    12.12.2019 10:23
    Politika
    Pitanje je koliko je Mirović istrošen,ako se uzme u obzir njegova trenutna funkcija.Očigledno on za vladajući aparat nije istrošen i praviće horoskop Vojvodini još par godina.To je jedna tužna vest, ali je realnost...
  • Razlika

    07.12.2019 13:39
    Čanak vs Mirović
    Nema razlike, obojica su istrošeni, propali političari....
  • Bane Liman

    05.12.2019 11:54
    Svaka cast 021 na tome sto o Canku nismo citali svaki drugi dan. Bas je bio jedan lep dug period izmedju ove vesti i njegovog zadnjeg pojavljivanja na blogu dok se on jednom nedeljno pojavljivao na Blicu, B92, Pinku i ostalim medijima koji ne sluze novinarstvu vec kreiranju javnog mjenja u korist Aleksandra Vucica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti