FOTO: Renovira se deo Betanije, uskoro više od 70 novih bolničkih kreveta za pacijentkinje

Radovi na rekonstrukciji dela Betanije su u toku, a trebalo bi da budu gotovi u narednih pet meseci.
FOTO: Renovira se deo Betanije, uskoro više od 70 novih bolničkih kreveta za pacijentkinje
Foto: 021.rs
Reč je o lamelama B i C koje će, prema rečima nadležnih, proširiti kapacitet klinike i omogućiti više bolničkih ležajeva i bolje uslove za lečenje i oporavak pacijentkinja. 
 
Rekonstrukciju radi grupa firmi koja je dobila posao na tenderu Kliničkog centra Vojvodine, kao najpovoljnija i jedina ispravna ponuda, s obzirom na to da je drugi ponuđač - grupa od čak 12 firmi u zajedničkoj ponudi, prvo podnela nepotpunu i neispravnu dokumentaciju, a potom i odustala od zaštite prava u postupku nabavke.
 
 
Radove izvode "Tehno inženjering", "Gat" i "DBS doo Beograd" po ceni od 189,2 miliona dinara sa PDV.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zadovoljan je niskom cenom koja je postignuta za ove radove, a kojima će Betanija dobiti novo-staro ruho. Ovaj deo Betanije je već trebalo da bude rekonstruisan - ali je tokom izvođenja radova 2010-2013. godine novac proneveren, a radovi lažirani, zbog čega je u toku istraga o kojoj detaljnije možete da čitate OVDE.
 
"Verujem da ćemo ovde na gotovo 2.600 kvadrata imati potpuno nov prostor. Uslovi koji su bili do sada nisu bili dostojni ni 20, a kamoli 21. veka", navodi Mirović i dodaje da uskoro, ovog ili narednog meseca, očekuje potpisivanje ugovora za B i C blok Kliničkog centra Vojvodine, popularne "kosture".
 
Porodilište je nedavno potpuno obnovljeno, podsetio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i dodao da će renovirane prostorije eliminisati ružne slike ovog prostora, kojih su svi bili svesni, a prikazivale su stanje u kojem je Betanija bila godinama. "Očekujem da ovaj objekat bude gotov za 150 dana i da ga stavimo u upotrebu", rekao je on.
 
 
Lamele B i C imaju prizemlje i dva sprata. Kako je pojasnio upravnik Betanije doc. dr Đorđe Ilić, na prizemlju će se nalaziti odeljenja opšte i urgentne ginekologije sa 22 kreveta, na prvom spratu će biti odeljenje operativne ginekologije sa 34 bolničke postelje, a na drugom spratu nalaziće se odeljenje intenzivne nege sa ukupno 17 postelja - 12 namenjenih poluintenzivnoj nezi, četiri za intenzivnu i jedan ležaj namenjen izolaciji. On je dodao da se u Betaniji do početka decembra uradilo ukupno 3.991 operacija, a zahvaljujući pre svega novoj endoskopskoj sali.
 
"Već sada smo premašili procenat operacija koji smo obavili cele prošle godine, a očekujem da će taj procenat ići i do 20 odsto do kraja godine. Pacijentkinje će, puštanjem ovog dela klinike u rad, boraviti u mnogo boljim uslovima", naglasio je doc. dr Ilić.
  • Ajmo Jovo

    05.12.2019 18:55
    na novo
    Opet?!
  • hn

    05.12.2019 18:26
    fd
    Bice vise kreveta, ali ne i lekara i medicinskog osoblja za vise pacijenata.
    Ili to mozda nije vazno?!
  • Marica

    05.12.2019 17:59
    Pohvale
    Skoro sam bila u Betaniji, imam samo reci hvale. Divni mladi ljudi. Samo napred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti