FOTO: Održan protest Saveza za Srbiju, oblepljena Galensova zgrada

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića održan je večeras na Pozorišnom trgu u Novom Sadu.
FOTO: Održan protest Saveza za Srbiju, oblepljena Galensova zgrada
Foto: 021.rs
Na skupu su govorili odbornica u Skupštini Vršca i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odbornik u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Pokrajinskog odbora pokreta "Dveri" za Vojvodinu Radoš Pejović.
 
Nikola Jovanović rekao je da razume šta muči Novosađane, ali da u Novom Sadu bar postoji gradonačelnik.
 
"Dolazim iz jedinog grada u Srbiji koji nema gradonačelnika. Ja sam tog čoveka video samo jednom i to kad smo ga izabrali pa sam došao u Novi Sad da vidim da li je možda ovde. U Beogradu imamo čoveka koji glumi gradonačelnika", naveo je i dodao da to što Goran Vesić radi ne šteti samo Beograđanima jer se za njegove "nenormalne projekte" izdvaja novac iz budžeta svih građana
 
Podsetio je i na slučaj Jovanjice gde je "vojni ministar Aleksandar Vulin okopavao plantažu za koju se kasnije ispostavilo da je plantaža marihuane" i rekao da sada važi izmenjena parola "gde ima dima, ima i vutre".
 
Dragana Rakić je podsetila na to da je pre osam meseci u Novom Sadu pretučen student i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić.
 
"Razbili su mu nos, ali nisu kičmu. Mi smo ovde da budemo podrška i Aleksandru Obradoviću i Dejanu i svakom čoveku koji pruža otpor. Moramo da budemo solidarni i da zajedno izdržimo u borbi, jer Vučić ima sto problema, a mi samo jedan - njega", rekla je Rakić i istakla da Srbija ima hrabre studente, hrabre novinare i hrabre uzbunjivače, ali da je ono što joj nedostaje hrabar javni tužilac.
 
Radoš Pejović naglasio je da je važno da se sada zanemare razlike i da se udruže svi koji su spremni da se bore protiv režima.
 
 
Okupljenima se potom obratio potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković koji ih je pozvao da zajedno oblepe "mesto na kom su Novosađani izgubili, a Galens dobio".
 
Protest su završili oblepljivanjem Galensove zgrade trakama na kojima piše "Kriminal, Miloš Vučević".
 
  • Komifo

    09.12.2019 13:48
    @komsa sa prvog

    Pa rodbina diktatora i bosanski kriminalci su jedna ista ekipa.
  • Nikola

    08.12.2019 14:07
    ni 100 ljudi, smesni ste.
  • Vera

    07.12.2019 20:02
    Sav taj ubanisticki haos po gradu i zidanje zgrada sa previse spratova i razni kompleksi, parkovi i doline su nastale samo da bi drug savetnik Bocara zgrnuo milione za sebe i najblize, i nikad dosta i nikad kraja, urbanizam se ekspresno preselio iz radnicke da bi se gradila zgrada od 12 spratova kao i preko puta mastera, a sto se ne uklapa u ambijent koga to briga kad su gradjani i grad postali taoci Bocarine pohlepe i ostale njegove druzine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti