Demokrate pozvale Vučevića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, naprednjaci im odgovaraju da sami pokrenu proceduru za opoziv

Gradski odbor Demokratske stranke pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku na tu funkciju, dok im u novosadskom odboru Srpske napredne stranke poručuju da sami pokrenu proceduru za njegov opoziv.
Demokrate pozvale Vučevića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, naprednjaci im odgovaraju da sami pokrenu proceduru za opoziv
Foto: 021.rs
Demokrate su pozvale Vučevića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada, pošto je, kako su naveli u saopštenju, "preuzeo posao advokata braće Vučić, počinio krivično delo ometanja istrage i postao saučesnik u pokušaju zataškavanja krivičnog dela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga". Oni smatraju da je Vučević podnošenjem prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, za koju navode da se unapred zna da će biti odbačena, obrukao sam sebe, "čitavu advokatsku struku i sve građane Novog Sada".
 
"Svojim pristajanjem da izvrši naredbu svog partijskog šefa Aleksandra Vučića i protiv njega i njegovog brata podnese krivičnu prijavu u aferi sa poljoprivrednim dobrom 'Jovanjica' kod Stare Pazove, na kojem su otkriveni ogromni zasadi marihuane i tone droge spremne za prodaju, Vučević je prihvatio ulogu u cirkusu u kojem se ismeva država, sve državne institucije i svi građani Srbije, uključujući i one koji glasaju za Aleksandra Vučića i njegovu korumpiranu Srpsku napredne stranku", navode demokrate.
 
Nasuprot tome, u Gradskom odboru Srpske napredne stranke odgovaraju demokrata da sami pokrenu, u skladu sa zakonom, proceduru za opoziv Vučevića. To bi, poručuju naprednjaci, značilo da bi demokrate morale da se pojave u Skupštini grada, "pre svega zbog građana čijim glasovima su stekli odborničke mandate, a čije su poverenje izneverili".
 
"Takođe, za smenu gradonačelnika biće im potrebno 40 glasova u Skupštini grada, što već sedam godina nisu u stanju da sakupe, a sva je prilika da nikada više neće uspeti u tome. Burnim reagovanjem na podnošenje krivičnih prijava protiv Aleksandra i Andreja Vučića od strane gradonačelnika Novog Sada, opozicija pokazuje strah od suda naroda. U procesu koji će uskoro uslediti povodom 'Jovanjice', građani će se po ko zna koji put uveriti da su demokrate kroz izjave i saopštenja pokušale da ih obmanu. Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje demokratama čime je to gradonačelnik Miloš Vučević osramotio Novi Sad? Da li osvajanjem dve evropske titule, izgradnjom pet novih fabrika i investicijama, novim industrijskim parkom, kreativnim centrom, sa 25.000 više zaposlenih radnika, sa rekordnim brojem dece u vrtićima, besplatnim boravkom dece u vrtićima, novim bulevarima", zaključuju naprednjaci.
 
Predsednik GO DS Veljko Krstonošić je upitao Vučevića zbog čega nije podneo "krivične prijave zbog preprodaje oružja i fabrike 'Кrušik', ili protiv svog savetnika Slobodana Milića Bocare koji je gradu Novom Sadu preprodavao građevinske parcele po višestruko većoj ceni od one po kojoj ih je on sam platio?" On se osvrnuo i na Ligu socijaldemokrata Vojvodine, poručujući da će biti zanimljivo videti da li ligaši podeliti odgovornost sa svojim šefom ili će "Vučevićev luping" iskoristiti kao povod za raskid koalicije kako bi popravili svoju poziciju pred lokalne izbore naredne godine.
 
Podsetimo, potpredsednik SNS Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića zbog slučaja "Jovanjica", odnosno gazdinstva na kojem je otkrivena plantaža marihuane. Deo opozicije tvrdi da je vlasnik "Jovanjice" prilikom privođenja telefonom zvao Vučićevog brata Andreja. Više o tome OVDE.
  • Haos

    12.12.2019 19:11
    Haos
    Pogledajte iza Vucevica lopove..nisu imali za hleb a kupili 5 stanova od kad ih je on postavio da kradu...a svi kupili diplome...onaj mutavi ne zna ni da prica..brate al smo mi ovce...skinucemo te mi novosadjani
  • Za DS

    10.12.2019 18:55
    Ako treba ja da pišem govor
    DS bi po meni sada trebao da da javni odgovor još detaljniji na ovo na sve probleme u sistemu stručne kritike zakona i prakse i šta koči očekivani rad sistema (cenzura, dijalog, tužilaštvo, sud, izvršitelji, upravnica zgrada, Uzbunjivanje, Zaštitnici raznih prava, advokati, socijalno, ministarstva, švajcarc, porodilje, škole, itd) sa zaključkom zašto nisu skupili podršku vezanom za medijsku manipulaciju protiv drugačijeg mišljenja i verovatno sa borbom sa izvršnim postupcima i suđenjima i izokretanjem svakog normalnog prigovora naroda na mržnju protiv njih čime su nedužni građani ostali uskraćeni za prava pod izgovorom da Sns u njima vidi "opozicioni mafiju". Pa da se čuje Sns odgovor. Dijalog preko video klipova za zahtevom da bude trezven i bez pljuvanja i strasti.
  • @Bot-ić

    10.12.2019 17:51
    S obzirom da smo mi zvanično demokratsko društvo, SNS nema prava na većinu, nema prava da silazi u stanovništvo i upravlja svakom zgradom, nema prava da samostalno kontroliše institucije koje vodi ni da sve radi samostalno kao što je slučaj.
    Sns radi pre svega ono što opozicija traži.
    Možda ne odmah, ali to radi ili bar pokušava.
    Sns je navikao da demokratske stranke vode i budu mozak i on nema nikoga drugoga da ih ispravlja.
    Svima treba DS zato ga najviše svi i napadaju.
    Da nije bitan ne bi ga niko kritikovao.
    DS ima jako puno posla i ne treba da se osvrće na zlonamerne opaske kojima su danas izloženi svi ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti