Zatraženo da radnici Spensa dobiju po 20.000 dinara solidarne pomoći

Radnici Spensa do kraja ove godine dobiće po 20.000 dinara solidarne pomoći na predlog Nadzornog odbora, a pre isplate potrebno je da saglasnost za to da i Skupština grada.
Zatraženo da radnici Spensa dobiju po 20.000 dinara solidarne pomoći
Foto: 021.rs

Kako se navodi u predlogu o isplati, 153 zaposlena u proseku primaju 48.756,31 dinara, među kojima je 27 radnika na minimalcu. Sa solidarnom pomoći će se "ublažiti nepovoljni materijalni položaj zaposlenih".

Uprava Spensa je u zahtevu Gradu navela i da bi za solidarnu pomoć tako isplatili malo više od tri miliona dinara, za šta neće biti potrebna dodatna sredstva, već će se preusmeriti viškovi od službenih putovanja, otpremnina i drugih troškova.

U predlogu odluke se ne navodi da li će solidarnu pomoć od 20.000 dinara primiti i direktor i ostatak menadžmenta preduzeća koji imaju plate daleko iznad proseka.

Skupština grada će ovaj zahtev razmatrati na sednici koja je zakazana za četvrtak, 12. decembar.

Inače, Spens je izostao sa spiska gradskih preduzeća koja su krajem 2017. isplatila solidarnu pomoć radnicima zbog finansijskih problema.

  • Ja

    12.12.2019 11:53
    Sramota
    Ovo je sramota.Ljudi rade na privremeno povremenom ugovoru vec po 5godina..Em im kasni plata,em im plata mizerna i sta recitemi zar to nije ponizavajuce da njima ne daju solidarnu..ma strasno.Tu spominju neke direktore,njima treba bas su ugrozeni.Uzas ,nemam reci.
  • Tokmak

    10.12.2019 20:38
    Kakva solidarna pomoć? Neka otpuste onu trećinu navodno zaposlenih, pa će imati I veće plate.
  • Penzioner

    10.12.2019 17:34
    lud i glup
    Da li je ovde neko normalan.Gubitaškoj firmi dajete solidarnu pomoć.Ako ne mogu da zarade neka se ceo proda.Dok su im lokali bili najskuplji imali su odlične plate i nisu pitali kako je drugima.Meni je penzija 29.000,oo,dobio sam jednokratnu pomoć od 5.000,oo.U čemu ste Vi to bolji da Vam damo naše pare,da se niste možda naradili.Nekom je bio interes da se napravi bazen na Klisi i Promenada a samim tim se znalo da će Spens da se ugasi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti