Igoru Juriću uručeno pokrajinsko priznanje "Ljudevit Mičatek"

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", dobitnik je pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek".
Čestitajući prvom dobitniku ovog priznanja Igoru Juriću za istrajnu i doslednu borbu za očuvanje prava na život deteta i za inicijative koje je preduzimao, a koje su često nailazile na otpore, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da je Jurić kroz ličnu i porodičnu tragediju, koja je postala i tragedija svih nas, i snagom svog dela, uspeo da nam osvetli put kojim treba da idemo u budućnosti i da ovu važnu oblast postavimo u prvi plan.
 
Ovo priznanje ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine, na inicijativu Pokrajinske vlade, i dodeljuje se povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, koji je istovremeno i datum od pokrajinskog značaja.
 
Igor Jurić je rekao da mu je ovo priznanje jedno od najdražih.
 
"Ovo je za mene jedno od najvećih priznanja koje sam dobio u životu, i čast mi je što sam danas u Pokrajinskoj vladi. Posebno hvala predsedniku Miroviću jer bez njegove podrške ne bismo mogli da realizujemo brojne programe i inicijative. Nastavljamo sa ovim poslom, cilj nam je da se ukaže na ljudska prava žrtava", rekao je Jurić.
  • Bla

    11.12.2019 17:41
    Bez brige
    Nije u zatvoru, eno ga u NS u dzipu se voza:-)
  • Kaćanka

    10.12.2019 23:16
    @pitam se
    Samo se nadam da mi nisi komsija, prosto me je strah da takav um negde ovde obitava...o cemu ti razmisljas gospode boze!!
  • Svetlana

    10.12.2019 19:44
    IGOR JURIC- covek koji je svoju beskrajnu nesrecu pretocio u kreativnu energiju, da pomogne drugima. Velicanstveno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti