Novi Sad dobija "Zelenu stolicu"

Na sednici Skupštine Grada Novog Sada, koja će se održati u četvrtak, 12. decembra, odbornici će glasati o tome da se formira Radna grupa "Zelena stolica".
Novi Sad dobija "Zelenu stolicu"
Foto: Pixabay
Kako se navodi u predlogu odluke o obrazovanju "Zelene stolice", radna grupa učestvuje u radu Saveta za zaštitu životne sredine i Skupštine grada Novog Sada, bez prava odlučivanja, radi pružanja stručne pomoći u analizi i davanju mišljenja na predloge odluka i drugih opštih akata, kao i drugih pitanja u vezi sa zaštitom životne sredine.
 
Radnu grupu će činiti pet članova, koje bira Skupština grada, koji će ovaj posao obavljati bez naknade. 
 
Gradska uprava za zaštitu životne sredine smatra da bi "Zelena stolica" predstavljala dobar mehanizam saradnje civilnog društva i Skupštine grada u "kreiranju javnih politika, učešćem predstavnika organizacija civilnog sektora u radu Saveta za zaštitu životne sredine i Skupštine grada, radi pružanja stručne pomoći..."
 
Inicijativu za uvođenje "Zelene stolice" podnelo je nekoliko udruženja građana, odnosno Ekološko udruženje "Zeleni sad", Pokret gorana Novog Sada, Odred izviđača "Ivo Lola Ribar", Udruženje građana "Zelena dolina" i Studentska organizacija Univerziteta u Novom Sadu. Predloženo je da upravo članovi ovih pet udruženja, koji su podnosioci inicijative za obrazovanje "Zelene stolice", budu i članovi radne grupe.
 
Inicijativu Skupštini je podnela predsednica Saveta za zaštitu životne sredine Ivana Vujasin, bivša odbornica Zelene stranke, koja je napustila ovu partiju nakon što je protiv nje pokrenut postupak za isključenje.
 
Jedan od ciljeva donošenja odluke o "Zelenoj stolici" jeste "učešće stručne javnosti u radu Saveta za zaštitu životne sredine i Skupštine grada", te je ovaj predlog u dnevni red sednice uvršten po hitnom postupku. 
  • Lala NS

    13.12.2019 08:23
    Ajde
    Ajde da im damo šansu !
    Dobro je da ta stolica postoji jer je to prilika koju imaju Gradjani i u drugim zemljama .
    Zašto teramo Zoru a nije ni svanulo ?
    Možda i nije neka ekipa ali ajde da im damo priliku i ako mislim da je sa ovima sve jasno !
    Ali neka bude možda to bude prilika za saradnju sa nekim drugima koji dolaze ?
    Nemojmo na sve da plj..... !
  • Sasa ns

    11.12.2019 14:58
    Predlog
    Treba uvesti i tatinu stolicu,maminu stolicu.. Ima tu još ko šta da kaže
  • Samo kažem

    11.12.2019 13:40
    Kad beba ima zelenu stolicu, znači da je gladna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.