U toku opremanje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, objekat u funkciji krajem januara

Prva faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu je završena, saopštila je Pokrajinska vlada.
U toku opremanje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, objekat u funkciji krajem januara
Foto: 021
Objekat od 30.000 kvadratnih metara koristiće Fakultet tehničkih nauka, startap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada.
 
U toku je opremanje prvih 10.000 kvadratnih metara namenjenih za 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka, koji će početi da koriste ovaj objekat krajem januara.
 
Druga faza obuhvata 20.000 kvadrata, koji će biti na raspolaganju za novoformirano preduzeće Naučno-tehnološki park d.o.o. i za druge IT firme, s ciljem da se u njima zaposle studenti sa fakulteta.
 
Podsetimo, izgradnja dela zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, kasnila je više od mesec dana u odnosu na najavu da će studenti od 1. oktobra moći da otvore novu školsku godinu u ovom objektu. Ovo pomeranje usledilo je nakon što su radovi prethodno, prošle godine, već produženi za godinu dana. 
 
Radove je izvela italijanska firma "Italiana Costruzioni" i "Amiga" iz Kraljeva.
 
Inače, bilo je najavljeno da će studenti smerova E1 i E2 od oktobra krenuti da pohađaju nastavu u novom objektu. 
 
Pokrajina je formirala i novo preduzeće koje će preuzeti upravljanje objektom. Pokrajinskom skupštinskom odlukom osnovano je Društvo sa ograničenom odgovornošću Naučno-tehnološki park. Pokrajinska vlada je 9. oktobra donela rešenje da se u skupštinu društva imenuju pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (predsednik Skupštine društva), kao i prodekan za razvoj i saradnju s privredom Poljoprivrednog fakulteta Dragan Glamočić i prorektorka na Univerzitetu Sanja Podunavac Kuzmanović (kao članovi skupštine preduzeća).
 
Naučno-tehnološki park je zajednička investicija Republike i Pokrajine vrednom 26 miliona dinara, ali je u finansiranju učestvovao i Grad Novi Sad, koji finansira opremanje okoline parka.
 
Opširnije o kašnjenjima u izgradnji ovog objekta možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • dragan perković

    17.12.2019 17:51
    Ah
    Naučno tehnološki park sa 90% vernika.Možda da tkzv svetog Savu okitite lampicama.Pa mi za banderu tražimo stranca.Ovde se radi o pranju novca kao i u svim srpskim tkzv naučnim parkovima jer stručnjak će otići u inostranstvu gde nije "zlatno doba" pa imaju dobre plate,nema ispiranja mozga,gde ti državna administracija se nakloni.
  • maja

    17.12.2019 14:28
    kompleksi
    Sto manja zemlja duza himna.Problem je u napacenim glavama koje misle da
    se stvarno naucnici.Nazalost ovo ce sve placati sirotinja.Nije problem sto ce
    placati nego sto od toga nema koristi za zemlju.Univerziteti su veliko leglo
    nepotizma.Naka je skupa a gradjani Srbije su siromasni ali kompleksi.Zar treba
    ovolika zgrada i kolko ce kostati odrzavanje plus plate zaposlenih.
  • Ivica M

    17.12.2019 11:30
    Nije baš tako
    Šta znači "na njegovom zemljištu"..!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti