FOTO: Objavljene fotografije arhitektonskih rešenja za novi most na stubovima mosta Franca Jozefa

Novosadska uprava objavila je fotografije izabranih arhitektonskih rešenja za novi biciklističko-pešački most na mestu nekadašnjeg mosta Franca Jozefa.
FOTO: Objavljene fotografije arhitektonskih rešenja za novi most na stubovima mosta Franca Jozefa
Foto: 021.rs

Na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije ovi radovi su objavljeni gotovo mesec dana nakon završetka konkursa. Pored tih fotografija idejnih rešenja, objavljujemo i dodatne fotografije radova koje nam je ustupio portal gradnja.rs.

Podsetimo da su prvo mesto i četiri miliona dinara pripali grupi autora koju čine Fedor Jurić, Ognjen Graovac, Ivan Šuić, Martin Milošević, Milka Gnjato i Ivan Zuliani. 

Druga nagrada od 2,5 miliona dinara pripala je grupi autora koju čine Marija Stanojević, Vladimir Mihajlov, Ivana Tadić, Milan Čučković i Duško Bobera.

Treća nagrada i milion dinara pripali su timu koji čine Isidora Kisin, Uroš Marković, David Jaćimović, Ivana Ćirović, Tatjana Mrđenović i Marko Stanojević.

Komisija UGZI-ja takođe je odlučila i da se za 200.000 dinara otkupi rad tima u kojem su Anđela Karabašević, Vladislav Sudžum, Ana Petrović, Marijana Filipović i Nikola Milanović.

Na konkurs je ukupno pristiglo pet radova, a šta je o njima saopštila komisija pročitajte OVDE.

O planovima za izgradnju novog biciklističko-pešačkog mosta pročitajte OVDE.

  • Ja

    08.09.2021 20:00
    Komentar
    Smatram da je potreban most ali ima dosta potrebnijih stvari u Novom Sadu, pola ulica van centra ima kratere, nema parking mesta, neki delovi grada nemaju kanalizaciju kakvu treba, mogao bi nabrajati do prekosutra mnoge probleme.
  • Ivan Obajcic

    30.12.2019 08:00
    Iska cesta 121
    Kome moze da padne na pamet, da koristi iz doba Austrougarske ove stupove? Pa vi niste normalni tu ne da je teren pod i okolo stupova otisao sa statikom nego nemogu da verujem, da neko planira da ih koristi? Svim arhitektima oduzeti diplome. Odmah. Bez detaljne analize mulja zemlje i kamena okolo stupova i pod samim stupovima samo kreten moze da ih koristi. Boze dragi ajmo odavde nije cudno da su Turci pobegli.
  • D

    29.12.2019 21:22
    .
    Ja jesam za razvoj, samo što mi još uvek skrećemo pogled sa bitnijih stvari!
    Nasilje na ulicama i stadionima, porodično nasilje, zlostavljanja po firmama i da ne kažem ono najžalosnije - "nema se novca" za lečenja, pa ga skupljamo na razne načine.
    Da nastavim: korupcija, otimanja od strane komunalne policije, otimanja od legalizovanih uterivača, putevi lošeg kvaliteta zbog krađe materijala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti