FOTO: Antigrafiti jedinica prekrečila fašističke grafite kod Spomenika žrtvama racije

Antigrafiti jedinica "Zelenila" danas je prekrečila fašističke grafite koji su se juče pojavili kod Spomenika žrtvama racije na Keju.
FOTO: Antigrafiti jedinica prekrečila fašističke grafite kod Spomenika žrtvama racije
Foto: 021.rs
"Po saznanju da su ispisana dva grafita na Keju žrtava racije u blizini spomenika (kukasti krst i "smrt komunistima") Gradska uprava za inspekcijske poslove, Sektor komunalne inspekcije, dala je nalog Antigrafitnoj jedinici da se uklone grafiti", odgovorili su u komunalnoj inspekciji na pitanja 021 u vezi sa ovim natpisima.
 
Danas, 31. decembra, radnici "Zelenila" su uklonili sporne grafite.
 
 
Podsetimo, kako je 021 juče objavio, na Keju žrtava racije, na zidiću kod spomenika "Porodica", nepoznati počinioci nacrtali su kukasti krst i precrtali poruku zahvalnosti partizanima i Crvenoj armiji. Kukasti krstovi i različite poruke mržnje pojavili su se i duž keja prema zgradi Rektorata. Ispisane su i poruke poput "Smrt komuni", "Stop paradi" i "Živeo kralj". Grafite su osudili Združena akcija "Krov nad glavom" i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Opširnije OVDE.
 
Jedan od kukastih krstova koji se nalazio na zidiću kod spomenika.
  • Vladimir Vladimir

    02.01.2020 10:26
    Uništen je levičarski grafit
    U pitanju je revizionističko-nacistička finta. Na levičarski grafit koji upućuje na činjenicu da je Crvena armija pobedila fašizam u Evropi (uništila logore koji od ljudskog mesa prave sapun), kobojagi je dodat Hakenkreuz (kukasti krst), pa je onda prekrečen grafit koji je uistinu iritirao vlast. Providno, ali ljudi su kao ovce, pre će da umru nego da misle.
  • Bulevar

    02.01.2020 09:24
    Banda
    Pa zasto se ne prekrece i natpisi propalih komunista? To je isto uvreda.
  • Zoran

    01.01.2020 18:09
    Napokon neko da očisti to fašističko smeće sa Keja. Žalosno je što institucije ne uklanjaju fašističke grafite dok mediji ne prenesu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti