Javna rasprava o planu Podbare sutra u Skupštini grada

Javna sednica Komisije za planove, na kojoj će se razmatrati prispele primedbe na Plan detaljne regulacije dela Podbare, održaće se u četvrtak, 16. januara, u Plavoj sali Skupštine grada.
Javna rasprava o planu Podbare sutra u Skupštini grada
Foto: 021.rs
Sednica će početi u 9 časova.
 
Plan dela Podbare bio je na uvidu od 16. do 9. januara kada su građani mogli da ulože primedbe. Ovim je građanima ostavljeno malo vremena da analiziraju plan i ulože primedbe, kao i Komisiji da ih pregleda, budući da je period obuhvatio i sezonu novogodišnjih i božićnih praznika. 
 
Područje obuhvaćeno planom je podeljeno na četiri urbanističke celine od kojih je jedna, linijski centar uz Temerinsku i Venizelosovu, planirana kao niz poslovnih, poslovno-stambenih i stambenih objekata i u procesu je intenzivne izgradnje. Urbanistička celina broj dva obuhvata centralno područje ovog dela Podbare, a namenjena je pretežno za višeporodično stanovanje, ali i za opštegradski centar, javne službe i višespratne garaže. Treću celinu čine tradicionalne podbarske zgrade uz Ulicu Filipa Višnjića i Venizelosovu, dok je četvrta celina deo Almaškog kraja čiji je deo evidentiran kao prostorno kulturno-istorijska celina koja uživa prethodnu zaštitu.
 
Inače, nacrt plana predviđa veliki deo ovog naselja kao "zonu izgradnje" što znači da će mnogi postojeći objekti biti srušeni. Podbara bi, između ostalog, trebalo da dobije i višespratnu garažu, pešačku zonu, predškolsku ustanovu i park. 
 
Opširnije o tome šta ovaj plan predviđa čitajte u našem tekstu OVDE.
  • M

    16.01.2020 00:48
    Opet krece urbani masakr i ono malo preostalog,lepog,u tom delu grada.Neka se grad siri po rubovima,a stari delovi grada bi trebali da ostanu autenticni.Unakazice i Podbaru kao sto je unistena Detelinara i Grbavica.
  • Janko

    15.01.2020 18:24
    Zalbe
    Primedbe su stavljane na predlog Plana, neko hoce više spratova, neko hoće manje. U Grbavicu se pretvaramo. Sunca videti nećemo. Zvonik Almaške crkve se već ne vidi... Nadam se da više ljudi razmišlja kako će im deca odrastati na Podbari nego kako će "dobro" udomiti kuću za kvadrate stana.
  • ex chapman

    15.01.2020 13:02
    Plan
    da ponovim moj komentar na chlanak o detaljima plana

    TRG Save Vukosavljeva

    nije nikakav trg nego okretnica za autobuse. jel cete tu da pravite park? alal vera
    Chika Jova je rekao - gde god nadjes ZGODNO mesto… a ne bilo koje mesto!
    ali ne - na zgodnim mestima moraju da niknu zgradurine koje ce jedna drugoj da zaklanjaju sunce, bez parkinga bez zelenila - pa da se i u tom kraju napravi jos jedna Detelinara.
    a da park treba to se slazem, ali tamo gde stvarno moze da bude park, a ne ova providna laz koja vredja inteligenciju.
    i jos za odusevljene podrepase - koliko vidim iz opisa, znacajan deo te "zone za izgradnju" je ranije ove iste godine proglasen za "zasticenu kulturno-istorijsku celinu"!
    sve je po staro - gradi se divljacki da bi se krvavi novac sto pre oprao a poremeceni narod gurnuo u duznicko ropstvo ili u kmetovshtinu! MOJU kucu necu nikad prodati - iako se u nju necu vise vracati! ostace makar taj delic starog "Almaskog kraja" - isti takvi nepismeni su nas zastitli kao Almaski kraj - sad ce njima slicni da rus. ajd u zdravlje RADNI NARODE!

    "ja moram da razumem - kako da razumem!?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti