FOTO: Više od 47.000 posetilaca ovogodišnje "Ledene šume"

Četvrta po redu manifestacija "Ledena šuma", koja je ove godine održana u Dunavskom parku od 6. decembra do 19. januara, okupila je više od 47.000 posetilaca, što je najveći registrovani broj tokom četiri godine održavanja ovog događaja.

U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 35 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili umetničkim, zabavnim, kulturnim i edukativnim sadržajima.
 
Neki od njih su: Vojvođanski bluz bend, Duo Nomadico, Old Time Disco Gang, Haos animatori, Srđan Olman, pozorišna trupa "Vragolani", mađioničar Volare, Branimir Rosić, brojni dečiji horski i inkluzivni muzički sastavi i mnogi drugi. U okviru pratećeg programa u saleti Dunavskog parka upriličeno je nekoliko izložbi mladih novosadskih fotografkinja Nine Poleksić, Jovane Rikalo i Tijane Henn. U prazničnom periodu je za najmlađe sugrađane i posetioce Novog Sada, organizovan tradicionalni doček Dečije Nove godine kada je uz gradski novogodišnji maskenbal i kulturno-zabavni program, iz Dunavskog parka pušteno oko hiljadu balona dečijih želja.

U okviru programa društvene odgovornosti "Ledena šuma" je i ove sezone pojedine programske sadržaje i prihode od iznajmljivanja klizaljki usmerila na humanitarne akcije. Materijalna sredstva su prikupljena za troškove lečenja Koste Petkovića, šestogodišnjeg dečaka obolelog od leukemije, koji je zahvaljujući učešću i drugih organizacija, udruženja i pojedinaca iz Novog Sada, sa svojom porodicom otputovao u Italiju na dalji proces lečenja.
 
Takođe, u susret novogodišnjim praznicima, u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, organizovana je i akcija "Slatkiš za mog drugara" u okviru koje su prikupljeni prilozi za zdravstveno i socijalno ugroženu decu iz Novog Sada i okoline. Ustanove kojima su Poklon paketići bili namenjeni su prihvatilište za decu "Sigurna dečija kuća",  onkološko odeljenje u Dečijoj bolnici, Udruženje osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada" i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4.000 mališana iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom. Zahvaljujući podršci Turističke organizacije grada Novog Sada koja je "Ledenu šumu" uvrstila u ponudu ključnih turističkih sadržaja u okviru kampanje "Zimska fantazija u Novom Sadu" i ove godine zabeležen je rekordan broj posetilaca iz regiona, Evrope, Kine i Rusije.  
 
Ovogodišnja manifestacija svečano je zatvorena 19. januara uz vatromet, svirku novosadskog sastava "Milaćopezo" i izložbi fotografija "Život u boji" fotografkinje Tijane Henn.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti