Više od 10 miliona za rušenje stare zgrade "Albusa" gde se planira kompleks MUP-a

Preduzeće "Šuša" iz Veternika srušiće staru zgradu fabrike "Albus" u Radničkoj ulici, gde je planiran kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova, za šta je izdvojeno više od 10 miliona dinara.
Više od 10 miliona za rušenje stare zgrade "Albusa" gde se planira kompleks MUP-a
Foto: 021.rs
Firma iz Veternika bila je jedini ponuđač na javnoj nabavci koju je sprovela Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Oni su dostavili ponudu u vrednosti od 9,9 miliona dinara bez uračunatog PDV-a, sa rokom od 45 kalendarskih dana da će završiti čitav niz poslova kako bi uspunili obaveze iz javne nabavke.
 
Posao obuhvata uklanjanje dva višespratna objekta koji su se nalazili u sastavu "Albusa", dok preduzeće nije izmešteno u industrijsku zonu. Oba objekta su zbog višegodišnjeg neodržavanja ruinirana i u izuzetno lošem stanju. 
 
Oni obuhvataju površinu veću od 1.000 kvadratnih metara, dvorište je betoniranona parceli se još nalaze i šahtovi koji su ispražnjeni, zidana ograda sa metalnim stubovima i žičanom ispunom, metalna kapija i rastinje. Objekti su uglavnom ispražnjeni i van funkcije, neki su delom urušeni i isključeni sa svih instalacija.
 
Na ovom prostoru je planiran kompleks MUP-a, Policijske uprave Novi Sad i srodnih službi državne uprave, ali i poslovni objekti. U okviru ovog kompleksa mogli bi da se nađu i sadržaji jedinica za pravdu i tužilaštvo, a jedan od ciljeva je da se podigne efikasnost novosadske policije. Planirani objekti su trospratnice, četvorospratnice, sedmospratnice, ali postoji mogućnost da idu i do 10 spratova u visinu. 
 
Prema urbanističkom planu, sačuvaće se postojeći drvored koprivića, a postoji mogućnost stvaranje nove parkovske površine u blizini. Ipak, problem koji bi morao da se reši na ovom prostoru jeste pitanje parking mesta.
  • Nemanja

    23.01.2020 12:08
    @Če

    Nema nikakvog keja, staze za trčanje niti sportskog sadržaja u krugu od 100, a verovatno i 200m odatle, ali otkud će to znati neko ko baljezga o sportskim aktivnostima u tuđem gradu a nikad tur nije podigao iz stolice.
  • Če

    22.01.2020 20:56
    Gospodo velika NovoSadisti vi nikako da shvatite da živite u gradu i da tamo gde su praznine i ruševine neminovno je da će živnuti zgrade i novi objekti ..što je normalno i poželjno ..meni je uvek lepše proći pored neke nove moderne i lepe fasade nego pored zapišanog zida ili žbunja..a što se tiče muzičke škole , pa zar nije preterano da u jednom gradu koji se razvija imate košarkaško igralište na svakih 20 metara tj.mrzi vas da prošetate sto metara dalje gde vas čeka kej, staza za trčanje i mnogi drugi sportski sadržaji..
  • pera

    22.01.2020 12:58
    (u)gradi (se)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti