FOTO: Još jedan protest opozicije održan u Novom Sadu

Savez za Srbiju nastavio je sa protestima protiv režima Aleksandra Vučića na Pozorišnom trgu.
FOTO: Još jedan protest opozicije održan u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovonedeljno okupljanje pristalica opozicionog saveza je proteklo uz mali broj ljudi, tek nekoliko desetina i čini se da opozicija već niz nedelja ne uspeva da u Novom Sadu napravi veće okupljanje od tek stotinak građana. Podsetimo da protesti traju duže od godinu dana, a prvobitno su bili organizovani kao "1 od 5 miliona".

Na ovom protestu je rečeno da se nastavljaju napadi Vučića i njegovih sledbenika na ono što je ostalo od pravosudnog sistema u zemlji i zato je pružena podrška profesionalnim i nezavisnim sudijama i tužiocima, koji pokušavaju da odbrane svoju struku, ali i sudsku granu državne vlasti u celini.

Prisutniam su se obratili nekadašnji sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević i član Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović. Oni su u osnovi osudili stavove državnih funkcionera koji predlažu da Vučić po svom nahođenju postavlja sudije i tužioce uz laganje javnosti da se to tako radi i u Francuskoj. U govorima je ukazano na činjenicu da su sadašnji tužioci i predsednici sudova, kao i devet sudija Ustavnog suda, imenovani u prethodnih pet godina, odnosno za vreme sadašnje vlasti, što režimska propaganda pokušava da sakrije od javnosti.

Na protestu je i u ime "Saveza za Srbiju" upućen novi poziv opozicionoj i demokratskoj javnosti na zajednički bojkot predstojećih izbora, te pozdravljena odluka "Pokreta slobodnih građana" da ni ta politička organizacija ne učestvuje na lažnim izborima koje Vučić najavljuje za 19. ili 26. april. U "Savezu za Srbiju" ističu da su sadašnje vlasti onemogućile slobodno formiranje izborne volje građana i da su i predstojeća predizborna kampanja i samo glasanje režirana farsa, koja samo treba da obezbedi formalan legitimitet i nov mandat autokratskom režimu Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak, 31. januara, u 18 časova.

  • Limanac

    25.01.2020 23:42
    @zgadjen
    “ismejavate ljude koji BAREM izadju na ulicu .
    zasto ne ismejavate one zbog kojih ovako zivite?”

    Nemoj da se uzbuđuješ oko takvih komentara.
    To su samo obični botovi na zadatku (ili samo jedan bot sa više imena).

    Što se bliže izbori, biće ih sve više, a očekivani narodni bojkot istih ih zaista “peče”.
  • Istina...

    25.01.2020 14:06
    ...
    Boljitak mogu da omoguće bolji, ali oni su sklonjeni, pohapšeni, oterani iz države ili pokojni. Tako je, a vi mislite šta hoćete.
  • Srki

    25.01.2020 11:21
    Bosanac
    Imam ideju AJ vratimo na blast ove Sto su vec bili....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.